15 Temmuz eczaneler açık mı | 15 Temmuz 2019 İstanbul nöbetçi eczane | 15 Temmuz hastane sağlık ocağı açık mı?

15 Temmuz'un resmi tatil olması nedeniyle yarın eczane ve devlet hastanelerinin hizmet verip vermeyeceği merak ediliyor. Peki 15 Temmuz eczaneler açık mı? yarın devlet hastaneleri açık mı?

Sağlık hizmetlerinden yararlanmak isteyenler, 15 Temmuz Pazartesi günü hastanelerin, sağlık ocakların açık olup olmadığını araştırıyor.

15 TEMMUZ’DA HASTANELER AÇIK MI?

15 Temmuz Pazartesi günü hastaneler açık olacak ancak bazı doktorlar resmi tatil yapacak. Çoğunlukla nöbetçi doktorlar çalışacak. Büyük PTT şubeleri açık olacak, diğerlerinin kapalı olması bekleniyor. Kargo firmaları ise özel kurumlar olduğu için değişiklik gösteriyor, bu nedenle vatandaşlar ilgili firmanın müşteri hizmetleriyle görüşebilir. Ayrıca bankalar da kapalı olacak.

15 TEMMUZ 2019 ECZANELER AÇIK MI?

15 Temmuz'un resmi tatil olması sebebiyle resmi kurumlar çalışmıyor olacak. İlaçlarını almak isteyen vatandaşlar 15 Temmuz günü yalnızca nöbetçi eczanelerden hizmet alabilecek. Hangi eczanelerin nöbetçi eczane olduğunu aşağıdaki bağlantıdan bulabilirsiniz.

NÖBETÇİ ECZANE SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

15 TEMMUZ RESMİ TATİL Mİ?

15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü, geçtiğimiz dönemlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde alınan karar doğrultusunda resmi tatil olarak ilan edilmişti.

TBMM’de 15 Temmuz tarihinin resmi tatil olarak ilan edilmesiyle ilgili karar şöyleydi;

MADDE 1- (1) Ankara İline bağlı “Kazan İlçesi”nin adı “Kahramankazan” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 2- (1) 17.3.1981 tarihli ve 2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanunun 2 nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “ve 1 Mayıs günü” ibareleri “,1 Mayıs günü ve 15 Temmuz günü” olarak ve birinci fıkrasının (C) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“C) 1 Ocak günü yılbaşı tatili, 1 Mayıs günü Emek ve Dayanışma Günü ve 15 Temmuz günü Demokrasi ve Direnme Hakkı Günü tatilidir.” 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Dondurulmuş gıdalar hakkında bilmemiz gereken önemli 5 konu...
Dondurulmuş gıdalar hakkında bilmemiz gereken önemli 5 konu...