120 milyon dolarlık meyve sıkacağı olur mu demeyin oluyor muş

120 milyon dolarlık meyve sıkacağı Silikon Vadisi’ni salladı. Ürünü 700 dolara satan üretici firma Start-up'ın piyasadan 120 milyon dolarlık fon toplamayı başarması herkesin şaşkına çevirmiş durumda..

Silikon Vadisi bugünlerde, 120 milyon dolarlık bir meyve sıkacağı nedeniyle büyük tartışmalar yaşıyor. 700 dolara satılan Juicero isimli meyve sıkacağını geliştiren Start-up, piyasadan 120 milyon dolarlık fon toplayarak herkesin dikkatini çekti.

Temel olarak, firmanın ürettiği taze meyve poşetlerini sıkarak içinden çıkan suyu bardağa boşaltma işlevine sahip olan bir cihaz için yatırımcıların 120 milyon dolarlık yatırım yapması herkesi şaşırtıyor.

Akıllı meyve sıkacağı

Geliştirici firma, meyve poşetinin üzerine baskı uygulayarak meyveleri sıkan cihaza ayrıca internet üzerinden kontrol gibi “akıllı” özellikler de ekleyerek cazibesini arttırmaya çalışsa da cihazın yaptığı tek işin meyve sıkmak olduğunun altını çizen medya, Juicero’nun geliştirilmesi için 120 milyon dolar para harcandığına inanmak istemiyor.

Silikon Vadisi’nde JuiceGate (meyve suyu skandalı) adını alan meyve sıkacağı için özel olarak üretilen meyve torbalarını elliyle sıkarak bir test yapan Bloomberg editörünün makineyle aynı miktarda meyve suyunu elde etmesi nedeniyle 700 dolarlık cihazın gerekliliği de büyük tartışma konusu oldu. Bu sırada firma gelen tepkiler nedeniyle cihazın fiyatını 400 dolara düşürdü. Juicero ise iş modelinde sıkma cihazı kadar abonelik modeliyle müşterilerine ulaştırılan taze meyve/sebze torbalarının üretiminin büyük önem taşıdığını iddia ediyor.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Şehir isimleri nereden geliyor? İşte sizin memleketin hikâyesi...
Şehir isimleri nereden geliyor? İşte sizin memleketin hikâyesi...