Zekai Aksakallı kimdir kaç yaşında aslen nereli?

YAŞ kararları sonrası Özel Kuvvetler Komutanlığı görevinden alınarak korgeneral yapılan Zekai Aksakallı'nın yeni atamalardan rahatsız olduğu belirtiliyor. Peki kimdir Zekai Aksakallı?

Suriye'de Fırat Kalkanı operasyonunun başında bulunan komutan Zekai Aksakallı, FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin önlenmesinde de kritik rol oynamıştı. İşte Zekai Aksakallı hakkındaki ayrıntılar...

Zekai Aksakallı nereli?

Bordo berelilerin gözde komutanı Zekai Aksakallı aslen Erzurumlu. İki çocuğu olan Zekai Aksakallı 2013 yılından beri Özel Kuvvetler Komutanı olarak görev yapıyordu. Zekai Aksakallı 28 Temmuz 2016 tarihli YAŞ toplantısında korgeneralliğe terfi ettirilmişti.

Zekai Aksakallı'nın darbe gecesi çatışması

Zekai Aksakallı 15 Temmuz darbe gecesinde FETÖ'cülerin elinden çatışarak kurtulmuştu. O çatışmada Aksakallı'nın yanında bulunan eşi yaralanmıştı.

15 Temmuz gecesi düğün çıkışında bir grup darbeci asker, seyir halindeyken Zekai Aksakallı'nın aracının önünü kesmiş ve araçtan indirilmeye çalışılmıştı. Son anda kendisine kurulan komplodan kurtulan Aksakallı, daha sonra yine darbeciler tarafından helikopterle takip edilmiş ve açılan ateş sonucu araçtaki bir askerin bacağı kopmuştu.

İLGİLİ HABER Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Zekai Aksakallı açıklaması Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Zekai Aksakallı açıklaması

Zekai Aksakallı'nın Fırat Kalkanı başarısı

Zekai Aksakallı Suriye'ye yönelik Fırat Kalkanı operasyonunda da en önemli rolü üstlendi.

Operasyonun başarılı olmasını sağlayan onun bordo berelilerin başında cephede yer alması oldu. TSK'daki söylentileri göre Zekai Aksakallı Fırat Kalkanı operasyonunda yıldızlaşınca bundan rahatsız olanlar oldu. 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Dolunay Dizisinde Reytingleri sarsan öpüşme!
Dolunay Dizisinde Reytingleri sarsan öpüşme!