YDS sonbahar dönemi son başvuru tarihi, YDS sonbahar sınavı ne zaman?

YDS (Yabancı Dil Sınavı) başvuru tarihini kaçıranlar için geç başvuru imkanı sunulmuştu. YDS başvurusunun bitmesine artık saatler kaldı. Peki YDS sonbahar sınavı ne zaman

ÖSYM tarafından ilkbahar ve sonbahar döneminde senede iki kez yapılan YDS geç başvuru tarihinin bugün son günü.

Geç başvuru gününde başvuru yapacak adaylar daha fazla sınav ücreti ödeyecekler ve sınava sadece Ankara’da girebilecekler.

YDS SONBAHAR DÖNEMİ BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN

YDS GEÇ BAŞVURU NEREDEN YAPILIR? YDS 2017 GEÇ BAŞVURU NASIL YAPILIR? YDS 2017 SONBAHAR BAŞVURU ÜCRETİ

YDG geç başvuru bugün sona eriyor. Adaylar ÖSYM’nin aday işlemleri sistemine T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile giriş yaparak tamamlayabilecekler. Sınav için sistemden başvuru yapan ancak sınav başvuru ücretini ödemeyen adayların başvuru işlemleri de geçersiz olarak sayılacak. ÖSYM aday işlemleri sisteminden adayların başvuru yapabilmeleri için sistemde güncel fotoğraflarının bulunması gereklidir. Sistemde güncel fotoğrafı olmayan adaylar YDS geç başvuru işlemlerini ÖSYM başvuru merkezlerinden yapabilecekler. Başvuru merkezleri aracılığı ile yapılacak olan YDS başvuru işlemleri için 5 Türk Lirası ücret alınır. Adaylar başvuru merkezlerinden hem fotoğraf güncelleme işlemlerini yapabilirler hem de YDS için başvuru işlemlerini gerçekleştirebilirler.

YDS BAŞVURU ÜCRETİ NASIL ÖDENİR?
YDS başvuru işlemlerinin normal başvuru tarihinde ödenenen ücret 90 liraydı. Geç başvuru gününde yani yarın YDS başvuru yapacak olan adaylar ise sınav için 135 Türk Lirası sınav ücreti ödeyecekler. Geç başvuru gününde başvuru ücreti sadece ÖSYM’nin aday işlemleri sistemi kullanılarak ödenebilecek. 16 Ağustos’ta başvurusunu yapan ancak sınav ücretini ödemeyen adayların başvuru işlemleri de geçersiz olarak sayılacak. Geç başvuru için sınav ücreti banka kartı ile ya da kredi kartı ile ödenebilecek.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Ünlülerin gerçek isimlerini biliyor muydunuz?
Ünlülerin gerçek isimlerini biliyor muydunuz?