WhatsApp'tan android kullanıcılarına müjde

WhatsApp uzun süredir iOS platfomu üzerinde kullandığı ayrıntılı depolama seçenekleri özelliğini, android platformu üzerine taşımak için kolları sıvadı.

 WhatsApp uzun süredir iOS platfomu üzerinde kullandığı ayrıntılı depolama seçenekleri özelliğini, uygulamanın Android sürümüne getirmek için harekete geçti ve beta sürümünde bu özelliği test etmeye başladı.

Özellikle dahil olduğunuz gruplardan gelen ve hafızanızın büyük bir bölümünü kaplayan mesajlar, medyalar ve diğer dosyaları Android sürümünde silmek istediğinizde, hepsini tek tek seçmek ya da bütün bir konuşmayı tamamen silmek durumunda kalıyordunuz. İşte bu problemi çözmek için harekete geçen WhatsApp, beta sürümünde yaptığı bir değişiklikle iOS'ta kullanılan ayrıntılı depolama seçeneklerini test etmeye başladı.

Güncellemenin yapılmasının ardından Ayarlar sekmesinde gördüğünüz Veri Kullanımı başlığı altına gelen Depolama Kullanımı isimli yeni menüye tıklayıp, bir süre beklediğinizde, karşınızda bütün konuşmalarınızın geçmişini ve konuşmaların hafızanızda kapladığı alanı görebileceğiniz bildirildi. Beta programına kayıtlı olan Android kullanıcılarının aktardığına göre, konuşmaların boyutlarını görmenizle birlikte herhangi bir konuşmanın üzerine tıkladığınızda, o konuşmada var olan hangi öğelerin ne kadar yer kapladığı bilgisine de ulaşılabildiği kaydedildi.

Hemen aşağıda görebildiğiniz gibi çok yer kapladığını düşündüğünüz herhangi bir konuşmanın ögelerini tek tek silmek yerine sadece bazı medya türlerini tamamen silme şansına erişebileceğiniz de söylendi. Yani konuşmaların birinden sadece .gif uzantılı görselleri silmek istediğinizde, tek tek onları tespit etmek yerine sadece bir dokunmayla problemi halledebilecek konuma geleceğinizin de altı çizildi.

Oldukça kullanışlı görünen ve kimi kullanıcıların uzun süredir dört gözle beklediği özelliklerden bir tanesi olan depolama kontrolünün bütün kullanıcılar için ne zaman açılacağı bilinmezken, beta testlerinin başarılı sonuçlanması halinde özelliğin çok geçmeden çıkarılabileceği de söylendi.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Shameless Türkiye senaryosu nasıl olacak?
Shameless Türkiye senaryosu nasıl olacak?