Vatan gazetesinin başlığı sosyal medyada tepki çekti

Pendik'te 21 yaşındaki Mustafa Yetgin'in saldırısı sonrası hayatını kaybeden lise öğrencisi Helin için atılan 'Aşk kurşunları' başlığı nedeniyle Vatan gazetesine büyük tepki geldi.

İstanbul'da arkadaşlık teklifini reddeden 17 yaşındaki lise öğrencisi Helin Palandöken'i av tüfeğiyle vuran 21 yaşındaki saldırgan Mustafa Yetgi, kadına şiddet olaylarının liseli genç kızlara kadar indiğini gözler önüne serdi. 

Helin'in arkadaşlık yapmak istemediği biri tarafından okul çıkışında öldürülmesi olayına 'Aşk kurşunu' başlığını atan Vatan gazetesinin internet sayfası, sosyal medyada eleştirilerin odağı oldu.

KADINA ŞİDDET OLAYININ MAGAZİNSEL HAVADA SUNULMASI TEPKİ ÇEKTİ

21 yaşındaki Mustafa Yetgin olay olmadan birkaç gün önce av tüfeği satın aldı. Helin Palandöken'in mesajlarına cevap vermemesi nedeniyle okul çıkışına giden Yetgin, Helin'i öldürdü. Yanındaki arkadaşlarına da kurşun yağdıran Mustafa Yetgin bugün tutuklandı. Kamuoyunda çok tepki çeken olayla ilgili Vatan gazetesinin haberi 'Aşk kurşunları' olarak servis etmesi ise sosyal medyada tartışmalara neden oldu. Aynı zamanda Cumhuriyet gazetesi de aynı haberi 'platonik aşık' olarak sosyal medyada paylaşması sosyal medyanın gündemine oturdu.

Sosyal medya kullanıcıları da bu başlıkları paylaşarak, öldürmenin aşkla ilgili olmadığını ve katlin meşrulaştırılmamasını gerektiğini savundu.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Jet Sosyete oyuncu kadrosu - Jet Sosyete'de kim kimdir?
Jet Sosyete oyuncu kadrosu - Jet Sosyete'de kim kimdir?