Türk Futbolu'nun En'leri

MTM Medya Takip Merkezi spor gündeminde 12-18 Haziran 2017 tarihleri arasında basında yaptığı haber takibi sonucunda futbol dünyasının en'lerini belirledi. İşte MTM'nin yaptığı araştırmanın detayları.

İşte MTM'nin yaptığı araştırmaya göre 12-17 Haziran 2017 tarihleri arasında futbol dünyasında en çok 'onlar' konuşuldu...

FUTBOLCULAR

Barcelona'da oynayan Milli futbolcu Arda Turan, A Milli Futbol Takımını taşıyan uçakta gazeteci Bilal Meşe ile yaşadığı skandalın ardından, günlerce konuşulmuştu. 30 yaşındaki futbolcunun Bilal Meşe'ye fiziki saldırıda bulunduğu ve küfür ettiğiyle ilgili paylaşımlar 562 haberle en çok yer alan haber oldu.

Fransız yıldız Valbuena'nın Fenerbahçe'ye tranferi, Sarı-Lacivertlileri olduğu kadar tüm futbolseverleri heyecanlandırdı. Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'nde rakibi Lyon'dan tranfer edilen 32 yaşındaki oyuncu 401 haberle ikinci sırada yer aldı.

Listede yer alan üçüncü isimse, transferi yılan hikayesine dönen Mehmet Ekici. Trabzonspor ve Fenerbahçe arasında krize neden olan yıldız isim, Fenerbahçe'de ısrar ederek gelecek sezondan itibaren Sarı-Lacivertli formayı giymeyi başardı. Mehmet Ekici'yle ilgili, 12-17 Haziran tarihleri arasında 238 haber kaleme alındı.

 

 

KULÜP YÖNETİCİLERİ

Araştırmanın "Kulüp Yöneticileri" kategorisinde listenin başını Beşiktaş Bakanı Fikret Orman çekiyor. 340 haberle en yakın rakibi Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta'ya açık ara fark atan Orman'ın şampiyonluk yolunda yaptığı açıklamalar kendisini zirveye taşıdı.

Listenin ikinci sırasında yer alan Muharrem Usta hakkında medyada 255 haber kaleme aldındı. Ligin ikinci yarısında fırtınalar estiren Trabzonspor'un önümüzdeki sezonda nasıl bir grafik çizeceği bütün futbol otoriteleri tarafından merak ediliyor.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, ezeli rakibi Aziz Yıldırım'la birlikte bu sezonun en çok eleştirilen ismi. 193 haberle 3'üncü sırada yer alan Galatasaray Başkanı, Spor Toto Süper Lig'de olduğunu gibi, MTM Araştırması listesinde de ziveye uzak.

SPOR KULÜPLERİ

Spor Kulüpleri kategorisinde ligde olduğu gibi zirvenin adı şampiyon Beşiktaş. Bu sezon ligde ve Avurupa'da büyük başarı elde eden Siyah-Beyazlılar, 1.937 haberle 'kartal yuvasının' sahibi.

Geride bıraktığımız sezonun hayal kırıklığı Fenerbahçe, 1.771 haberle listenin ikinci sırasında. Arta arda başarısız sonuçlar ve teknik direktör değşikliğiyle gündeme gelen Sarı-Lacivertliler transfer dönemine hızlı girerek gündemde yer edinmeyi başardı.

Üçüncü sırada yer alan Trabzonspor, ligin son maçında evinde ağırladığı Bursaspor'a sahasında mağlup olarak komşusu Çaykur Rizespor'un büyük tepkisini çekti. Rize ve Trabzon arasında gerginliğe neden olan karşılaşma uzun müddet konuşuldu.

TEKNİK DİREKTÖRLER

Teknik Direktörler kategorisinde Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Atiker Konyaspor'un eski, Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Aykut Kocaman var. Kupayı Konya'ya getirdikten sonra yeniden Kadıköy'e dönem Kocaman hakkında tam 500 haber kaleme alındı.

A Milli Takımlar Futbol Direktörü Fatih Terim, Milli Takım kampında yaşanan skandalın ardından yaptığı sert açıklamalarla gündeme geldi. Arda Turan'ı kamptan kovan Terim, otoritesini gösterdi ve 455 haberle gündemin zirvesini zorladı.

Mütevazi açıklamalarıyla ünlü şampiyon Beşiktaş'ın teknik patronu Şenol Güneş, 361 haberle listenin üçüncü sırasında. Son iki sezonda ikinci kez şampiyonluk ipini göğüsleyen tecrübeli teknik adam, sezon boyunca futbol dışındaki tartışmalardan uzak durarak dikkat çekti.

 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Instagram en popüler kentleri açıkladı (Listede Türkiye'den de bir şehir var)
Instagram en popüler kentleri açıkladı (Listede Türkiye'den de bir şehir var)