Son Dakika... Mehmetçik resmen Katar'da

Türkiye ve Katar arasındaki askeri işbirliği kapsamında Katar'ın başkenti Doha'ya doğru çıkan Mehmetçik, 5 zırhlı araç ve 23 personeliyle resmen Katar'da.

Körfez'deki krizin ardından Katar'a asker gönderme kararı alan Türkiye, Katar'ın başkenti Doha'ya ilk birliğini ulaştırdı. Bu sabah itibariyle Doha'ya ulaşan birlikte, 5 zırhlı araç ve 23 personel bulunuyor. Resmi açıklamayı yapan Türk Silahlı Kuvvetleri kaynaklarından edinilen bilgi şöyle:

"Türkiye ile Katar arasında askeri eğitim, işbirliği ve birlik konuşlandırılması kapsamında yapılan hukuki düzenlemeler çerçevesinde, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Katar’da birlik konuşlandırması sürecinin bir parçası olarak, 22 Haziran 2017 günü saat 08.00’de 5 zırhlı araç ve 23 personelin Doha’ya intikali tamamlanmıştır. Bundan sonra da faaliyetler planlandığı şekilde uygulanmaya devam edilecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Suudi Arabistan'ın başını çektiği komşuları tarafından tecrit edilen Katar, 5 Haziran'dan bu yana kıskaca alınmış durumda. Doha yönetimiyle tüm diplomatik ilişkileri kesen Katar karşıtı blok, hava, deniz ve kara sınırlarını da kapatmış durumda. ABD'nin düğmeye basmasıyla yapılan hamlede Katar 'terör'e destek vermekle suçlanıyor.

Krizin patlamasıyla Türkiye Katar'ın yanında yer alan ülkeler arasında öne çıktı. Birkaç gün içinde Türk ürünleri Katar'daki market raflarında yerini aldı.

Ankara, daha önce imzalanan bir anlaşmayı da devreye soktu ve Katar'a üç bin asker göndermeye karar verdi. Genelkurmay açıklamasıyla, Katar'daki üsse ilk askerlerin ulaştığı duyurulmuş oldu. 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Birbirine ikiz kadar benzeyen ünlü isimler...
Birbirine ikiz kadar benzeyen ünlü isimler...