Son bir haftada 802 göçmen yakalandı

İçişleri Bakanlığı, son bir hafta içerisinde düzensiz göçle mücadele kapsamında 802 göçmen ve 4 göçmen kaçakçısının yakalandığını duyurdu.

İçişleri Bakanlığından, düzensiz göçle mücadele kapsamında gerçekleştirilen faaliyetlerle ilgili bilgilendirmede bulunuldu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından, 7 gün 24 saat esasına göre devam eden düzensiz göçle mücadele faaliyetleri kapsamında, 15 — 22 Eylül 2017 tarihleri arasında yaşanan 21 olayda toplam 802 göçmen ve 4 göçmen kaçakçısının yakalandığını ifade etti.

'ARAMA KURTARMA FAALİYETLERİ DEVAM DİYOR'

Bakanlığın verdiği bilgiye göre; söz konusu tarihlerde yaşanan 21 göç olayının 12’si Sahil Güvenlik İzmir ve Kuzey Ege Grup Komutanlıkları'nda, 3’ü Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanlığı'nda, 2’si Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı'nda, 4’ü de Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı sorumluluk sahası içinde gerçekleşti. İçişleri Bakanlığı açıklamasında, “21 düzensiz göçmenin cansız bedeni denizden alınmış ve kayıp olduğu değerlendirilen yaklaşık 7-9 düzensiz göçmenin bulunması maksadıyla arama kurtarma faaliyetlerine halen devam edilmektedir” denildi.

İçişleri Bakanlığı, Sahil Güvenlik deniz ve hava unsurları tarafından, Ayvacık, Dikili, Foça ve Kaş bölgelerinde 7 düzensiz göç olayında karada tespit edilen 287 düzensiz göçmen ve 4 göçmen kaçakçısının Jandarma ve Emniyet ekipleri tarafından yakalanmasının sağlandığını vurguladı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından düzensiz göçün engellenmesi maksadıyla icra edilen söz konusu faaliyetlerde; 3 Arama Kurtarma Gemisi, 68 Sahil Güvenlik Botu, 22 SAGET, 9 DEGAK Timi ve 20 Kontrol Bottan oluşan yüzer unsurlar tarafından 3456 saat seyir yapıldığını vurgulayan İçişleri Bakanlığı, 220 helikopter ve 8 uçak sortisi ile toplam 73 saat uçuş gerçekleştirildiğini, 5 adet Mobil Radar Timi (MORAD Timi) tarafından 342 saat görev icra edildiğini bildirdi.  

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Madde madde Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) anlatımı
Madde madde Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) anlatımı