Siyasi kriz, silah anlaşmasını iptal ettirdi

Alman basını, Türkiye ile Almanya arasında yaşanan siyasi kriz nedeniyle iki ülke arasındaki silah anlaşmasının askıya alındığını yazdı.

Almanya'nın önde gelen gazetelerinden Bild, Türkiye ile girilen kriz sürecinin iki ülke arasındaki silah anlaşmasını rafa kaldırdığını yazdı. Habere göre karar, yürürlükte olan anlaşmaların yanı sıra planlama aşamasında olan silah projelerini de kapsıyor.

ALMAN MAKAMLAR DOĞRULADI

Almanya Ekonomi Bakanlığı Sözcüsü, yaptığı açıklamada Almanya hükümetinin Türkiye'den gelen tüm silah projesi başvurularının yeniden gözden geçirileceğini söyledi.

EKONOMİYLE TEHDİT ETTİLER

Almanya dün Türkiye'ye gidecek vatandaşlarını uyarmış ve Türkiye'deki Alman yatırımlarını engelleyebilecek nitelikte bazı önlemler alabileceğini ifade etmişti.

Berlin, içlerinde bir Alman vatandaşının da bulunduğu bazı insan hakları aktivistlerinin Türkiye'de terör örgütü bağlantıları suçlamasıyla tutuklanmasını protesto ediyor.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise Almanya'nın Türkiye'yi ekonomik olarak tehdit ettiğini söyleyerek Türkiye'nin karşılık vereceğini belirtmişti. 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Çiğ fındıkla gelen 10 fayda! (Kavrulmuş fındık yemeyin!)
Çiğ fındıkla gelen 10 fayda! (Kavrulmuş fındık yemeyin!)