SDG, Rakka'da kontrolü sağladığını açıkladı

ABD desteğiyle Rakka operasyonunu başlatan Suriye Demokratik Güçleri, terör örgütü DEAŞ'ın sözde başkent ilan ettiği Rakka'da kontrolü ele geçirdiği belirtildi.

Ana gövdesini YPG'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG) bir süredir devam ettirdiği Rakka operasyonunun sonuna geldi. Kenti kuşatma altına alan SDG'nin 200-300 kadar DEAŞ'ı teröristi de kısa sürede etkisiz hale getirmesi bekleniyor.

SDG güçleri bir dönem halk önünde infazlar gerçekleştirdiği El-Naim Meydanı'ndan sonra son olarak Rakka Devlet Hastanesi'ni de ele geçirdi. Hastane, DEAŞ militanlarının kentte sığındıkları son binalar arasındaydı.

SDF'nin sözcülerinden biri, hastane ele geçirilirken çıkan çatışmada 22 cihatçının öldürüldüğünü açıkladı.Rakka'da çatışmalar stadyum çevresinde yoğunlaşmış durumda.

4 AYLIK ABLUKADA SONA GELİNDİ

BBC muhabiri Quentin Sommerville, kentin IŞİD'den alınmasıyla ilgili resmi açıklamanın çok yakında yapılmasının beklendiğini bildiriyor. Çatışmaların sonlanması için yapılan bir anlaşma kapsamında 100 kadar yerli IŞİD militanına, geçtiğimiz günlerde aileleriyle birlikte kentten ayrılmasına izin verildiği aktarılıyor.

Son günlerde üç binden fazla sivil kentten ayrıldı. BBC'ye konuşan SDG yetkilileri, kentin içinde yaklaşık 50 IŞİD militanının kaldığını belirtti.

BBC muhabiri Sommerville, kentte uzun zaman sonra hava saldırı düzenlenmediği, bombardıman ya da silah sesi gelmediğini aktarıyor.

Sommerville ayrıca bir kamyonun hoparlörlerle kentte dolaşarak Rakkalılara dışarı çıkma ve sıcak çorba içme çağrısı yaptığını da söylüyor.

Rakka, IŞİD'in 2014 yılında ele geçirdiği büyük kentler arasındaydı. SDG, yaklaşık 4 ay önce kenti ablukaya almıştı. 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Survivor Ümit Karan'ın eşi Zeynep Karan kimdir? İşte Ümit Karan ve eşinin film gibi tanışma hikayesi...
Survivor Ümit Karan'ın eşi Zeynep Karan kimdir? İşte Ümit Karan ve eşinin film gibi tanışma hikayesi...