Samsung ve LG OLED teknolojisinde ortak oldu

Teknoloji devleri OLED teknolojisi için bir araya geliyor. Samsung ve LG, OLED teknolojisindeki eksiklikleri çözmek için 25 milyon euro'luk yatırım konusunda anlaştı.

Güney Koreli teknoloji devleri Samsung ve LG'den OLED teknolojisine dev yatırım.

OLED, mobil cihazlar ve TV'lerdeki ekranlar için tercih edilen teknoloji olarak ortaya çıktığı için, şimdi ağır metallere bağımlı olmaksızın daha uzun ömür ve daha fazla verimlilik sağlayacak yeni bir OLED emitör sınıfı yaratmaya çalışıyor.

2008'de Almanya'nın Bruchsal kentinde kurulan Cynora, kendisini TADF (termal olarak aktive edilen gecikmeli flüoresan) teknolojisinde lider olarak görüyor ve şu anda yeni bir organik "yüksek verimli" mavi OLED yayan malzeme yaratmaya odaklanıyor. Bu alanda çalışan diğer şirketler arasında, 2015 yılında faaliyete geçen ve hem Samsung hem de LG'den yatırım yapmış olan Japonya merkezli Kyulux yer alıyor. Şirkette geçtiğimiz yıl 13.5 milyon dolarlık bir finansman girişimine katıldı ve Samsung Ventures'ın tura liderlik ettiğini açıkladı.

Cynora'nın amacı, ürününü LG ve Samsung'un da bulunduğu büyük OLED ekran üreticileri ile ticarileştirmek. Samsung, Apple'ın iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X'i içeren yakın zamanda duyurulan akıllı telefonların OLED ekranlarının tek tedarikçisi.

Cynora ve Kyulux gibi şirketler kendi materyallerini gelecekteki OLED ekranlarına getirebilirlerse, güç tüketimini azaltmaya ve daha yüksek çözünürlüklü ekranlara olanak tanıyacak.

Cynora CEO'su Gildas Sorin, "Bu yatırım, malzemelerin OLED ekran endüstrisi için oldukça cazip olduğunu teyit ediyor. Cynora, kendi faaliyetlerini desteklemek için LG ve Samsung ile yakın işbirliği içinde çalışacaktır. Nakit enjeksiyonu, aynı zamanda, yüksek verimli yayan malzemeler tedarikçisi olarak dünya çapındaki varlığımızı güçlendirmek için kullanılacak." dedi.

Cynora, bu yılın sonuna kadar ilk "mavi" ürününü ticarileştirmeyi planlıyor ve 2019 yılına kadar OLED ekranlarında yeşil ve kırmızı malzemeler geliştirmeyi planlıyo 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Türkiye'de 2017 böyle geçti
Türkiye'de 2017 böyle geçti