Rus ve NATO savaş uçakları karşı karşıya geldi

Reuters'ın geçtiği habere göre Rus savunma bakanını taşıyan uçağın, NATO F-16'sı tarafından takibe alınması üzerine, Rusya Federasyonu'na ait savaş uçağı havalanarak NATO uçağını uzaklaştırdı.

Rusya ve NATO arasındaki tehlikeli restleşme devam ediyor. Amerikan yönetiminin Suriye'de Esad yönetimine ait bir savaş uçağını düşürmesinden sonra başlayan gerginlik Baltık Denizi üzerinde devam etti. Reuters tarafından dünyaya duyurulan habere göre, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şorgu'yu taşıyan uçak, NATO'ya ait bir F-16 tarafından takibe alındı. NATO uçağının Rus bakanı taşıyan uçağa fazla yaklaşması üzerine havalanan Rus yapımı Su-27 tipi savaş uçağı, NATO uçağı lile Şorgu'nun uçağının arasına girerek takibi önledi. 

NATO'ya bağlı F-16 savaş uçağı, Baltık Denizi'nin uluslararası karasuları üzerinde Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun uçağına yaklaşma girişiminde bulundu.

Şoygu'nun uçağında bulunan Sputnik muhabirinin aktardığına göre, son dönemde Rus jetlerinin diğer ülkelerin savaş uçaklarına sıkça önleme yaptığı Baltık Denizi üzerinde yeni bir 'karşılaşma' yaşandı.

Rusya Savunma Bakanı Şoygu'nun uçağı Kaliningrad'a doğru seyrettiği sırada NATO'ya bağlı bir F-16, bakanın uçağına yaklaşma girişiminde bulundu.

Şoygu'nun uçağına refakat eden Rus Su-27 tipi savaş uçağı, F-16 ile bakanın uçağı arasında girerek önleme yaptı.

 

SAVAŞ UÇAKLARI HAVADA KARŞI KARŞIYA GELDİ

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, NATO'nun saldırgan eylemleri nedeniyle Rusya'nın batı bölgelerindeki askeri birlikleri güçlendirdiklerini söyledi.

Rusya'nın en batısındaki Kaliningrad'da Savunma Bakanlığı yetkilileriyle toplantı yapan Şoygu, bazı NATO ülkelerinin jeopolitik hedeflere ulaşmak için siyasi, istihbari ve ekonomik baskının yanı sıra askeri gücü de bir araç olarak kullandığını vurguladı.

Şoygu, "Batılı meslektaşlarımızın bu eylemleri küresel güvenlik sisteminin çökertiyor, karşılıklı güvensizliği artırıyor ve bizi, başta batı bölgelerde olmak üzere, cevabi tedbirler almak zorunda bırakıyor. Bölgelerdeki birliklerimizi ve onları konuşlandırma sistemini güçlendiriyoruz" ifadelerini kullandı. 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Kalp sağlığımız için mutlaka uymamız gereken 6 önemli nokta
Kalp sağlığımız için mutlaka uymamız gereken 6 önemli nokta