Probiyotikli sağlığa yararlı bira üretilecek

Uzmanlar yaptığı çalışmalar sonucunda probiyotikli bira üretecek. Biranın sağlığa faydalı ve diğer biralardan farksız olacağı söyleniyor.

 Singapur Ulusal Üniversitesi’nde araştırmacılar, probiyotikleri biranın içinde canlı tutabilmek için bir süredir çalışmalar yapıyor.

Ama bira ve probiyotikler bir arada durabilen şeyler değil, biranın içinde bulunan şerbetçiotu probiyotikleri öldürüyor. Yapılan çalışmalar sonucunda uzmanlar ortaya probiyotik içeren bir bira çıkarabildi. Yeni bira bağırsak sağlığını korurken bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

Gıda uzmanı Alcine Chan “Biranın çok tüketildiği düşünüldüğünde probiyotik eklemek büyük bir gelişme olacak. Probiyotikleri öldüren ana madde biradaki şerbetçi otu. Dolayısıyla bunu aşmak için başka bir yol bulmaya çalışıyoruz ancak bu süreç zor.” diyor. Yeni buldukları biranın ekşi ve meyvemsi bir tadı olduğunu söyleyen Chan “Ekşi olmasının nedeni probiyotiklerin ürettiği laktik asit. Ancak ekşiliği bir yana, meyvemsi bir tadı var ve yüzde 3,5 oranındaki alkolüyle diğer biralardan farksız.” diyor.

Araştırmacılar probiyotikli biranın seri üretimine geçilmesi için şirketlerle görüşüyorlar.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  18 Ülkeyi 40 günde otostopla gezen Türk gençler!
18 Ülkeyi 40 günde otostopla gezen Türk gençler!