ÖSYM son dakika | EKPSS tercih ve 2. yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?

EKPSS 2017 tercihleri 2. yerleştirme sonuçları açıklandı mı? Memur adaylarının büyük bir merakla beklediği EKPSS yerleştirme sonuçları heyecanla beklenirken engellilerin kadroya ataması ne zaman?

 017 EKPSS tercih ve 2. yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı yerleştirme sonuçları açıklandı mı? Sonuçlar ne zaman açıklanacak?

ÖSYM, EKPSS kura ile kamu personeli yerleştirme için adayların girmek istedikleri kadroları tercihleri sona ermesi ile birlikte memur olma hayali kuran vatandaşların gözü kulağı sonuçların açıklanmasına çevrildi. EKPSS 2. Yerleştirmelerde Lisans düzeyinden 1.348, Önlisans düzeyinden 507, Lise düzeyinden 444, ilköğretim düzeyinden 246 olmak üzere toplam 2.545 kadroya atama yapılacaktır. Yerleştirme sonuçları ÖSYM'den yayınlandıktan sonra atama süreci başlayacak. EKPSS ile ilgili yeni gelişmeleri bu haberimizde sizler için derledik. Sonuçlar açıklanır açıklanmaz haberimizde yer alan linkten TC kimlik no ve şifrenizle sonucunuzu öğrenebilirsiniz.

ÖSYM GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ
EKPSS 2017 SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

ÖSYM tarafından bakanlıklar ile ortak gerçekleştirilen ve engelli vatandaşlarımızı, kamu personeli olarak devlet personeli olarak yerleşimleri sağlayan EKPSS tercih dönemi sona erdi. Tercihlerini yapan adaylar şimdi EKPSS 2017 yerleştirme sonuçlarını heyecanla beklemeye başladı. Adaylar, ÖSYM’nin internet sayfasından öğrenebileceklerdir. Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara ve kurumlara postayla herhangi bir belge gönderilmeyecektir. EKPSS yerleştirme sonuçları, osym.gov. tr adresinden duyurulacak. KPSS, Kamu Kurumlarında görev alacak personeli belirlemek amacıyla yapılan bir dizi sınavın genel adıdır.

EKPSS SONUÇLARIN AÇIKLANMASI

Adaylar, ÖSYM’nin internet sayfasından öğrenebileceklerdir. Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara ve kurumlara postayla herhangi bir belge gönderilmeyecektir. Kurumlar yerleştirme bilgilerini, elektronik ortamda mevcut erişim şifreleri ile edineceklerdir. Bu amaçla internet erişim şifresi edinmemiş kurumların, ÖSYM Çağrı Merkezinden (444 67 96) erişim şifresi edinmeleri gerekmektedir. Bir kadroya yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildiği kuruma başvuracaklar, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini yerleştirildiği kurumdan öğreneceklerdir. EKPSS Yerleştirme Sonuçlarının açıklanacağı tarih henüz belli olmamakla birlikte sonuçlar açıklandığında haberimizde bulabilirsiniz.

YERLEŞTİRMELER NASIL OLACAK?

EKPSS tercihlerini yapan adayların yerleştirme yapılırken sınava girilen öğrenim düzeyi, cinsiyet, mezun olunan alan/dal/bölüm/program ile kadrolar için aranan nitelikler arasındaki tutarlık kontrol edilecek bunlardan birinde bile bir tutarsızlık tespit edildiği takdirde söz konusu tercih iptal edilecektir. Diğer yandan yerleştirmelerde adayların puanları ve tercih sıralamalarına sadık kalınacak. Önce daha yüksek puanlı adaylar yerleştiği için birinci tercihine yerleşemeyen bir aday ikinci tercihine, ikinci tercihine yerleşemeyen aday üçüncü tercihine yerleştirilmeye çalışılacak, yerleştirme işlemi bu şekilde devam edecek.

EKPSS YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ ÜZERİNDE İNCELEME İSTEKLERİ

Yerleştirme işlemleri ile ilgili inceleme isteğinde bulunan adaylar, yerleştirme sonuçlarının internet yoluyla açıklanmasından itibaren en geç 10 gün içinde bu kılavuzdaki “Genel Amaçlı Dilekçe” örneğini kullanarak ÖSYM’ye başvurmalıdırlar. Süre hesabında ÖSYM Genel Evrak Biriminin adayın dilekçesi üzerine bastığı tarih damgası ve numara esas alınır. Bu dilekçenin işleme konulabilmesi için, dilekçeye ÖSYM'nin T.C. Ziraat Bankası Ankara Kamu Girişimci Şubesi 6028011-5229 (IBAN NO: TR 390001002533060280115229) itiraz ücretinin yatırıldığını gösterir banka dekontunun fotokopisinin eklenmesi gerekir.

İSTENİLECEK BELGELER VE ATANMA

EKPSS/Kura ile engelli alım talebinde bulunan kamu kurum ve kuruluşlarına, engelli personel yerleştirilmesi halinde, bu kamu kurum ve kuruluşlarında "Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik"in 15 inci maddesine göre bir komisyon oluşturulur. Adaylar yerleştirme ilanını takip eden 15 günlük süre içinde yerleştirildikleri kamu kurum ve kuruluşuna, atanmak üzere aşağıda belirtilen belgeler ile birlikte başvurur. Sözkonusu komisyon, adaylarca ibraz edilen belgelerin kadro koşullarına uygunluğunu inceleyecektir.

EKPSS YORUMLARI

- Şu Ekpss tercihleri ne zaman açıklanacak #ösym

- ösym EKPSS ikinci tercih sonuç ve atamaları ne zaman açıklanacak

- Engelliler sürünüyor,Yetkililer zamlarla boğazımızda kesiyor,Bu zamanda yuva kurmak hayal oluyor,Denilen EKPSS ÖMSS yalan

- ekpss atama bekleyen engelsiz vatandaşlarımıza 3. atamayı rica ediyoruz.

- Son ekpss de atamasında 5000 ne yakın atama olacağı söylenmişti ama 2500 olarak yapıldı. Atama tekrar yapılacakmi

- Sayın Bakanım Ekpss 3atama hakkmz vebiz en az 10000 atama istiyrz.Ekpss ataması hakkında çalışmalarnz varmı?Nelr düşnyrsnz?

- Sayın Cumhurbaşkanım 21Temmuzda biten Ekpss tercihlerinin açıklanacağı tarih henüz belli değil.Meçhulü beklemek çok zor

- Sevgili ösym Yetkilileri!!!! 2017 EKPSS Tercih Sonuçlarını Açıklamanızı Bekliyoruz. Saygılarımızla

- Şu Ekpss tercihleri ne zaman açıklanacak

 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Google, Apple'ı 2 dakikalığına satın aldı dünya borsalarında ortalık karıştı
Google, Apple'ı 2 dakikalığına satın aldı dünya borsalarında ortalık karıştı