ÖSYM 2017 LYS Tercih sonuçları son dakika açıklaması | LYS sonuçları ne zaman açıklanacak?

LYS tercih sonuçlarının açıklanmasına ramak kala ÖSYM'den son dakika açıklaması bekleniyor. Tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte artık üniversitelere kayıt stresi başlayacak.

 YGS, LYS derken tercih dönemine ulaşan üniversite adayları şimdi üniversite tercih sonuçlarını bekliyor.

ÖSYM’nin LYS tercih sonuçlarını açıklamasıyla eğitim hayatları yeniden şekillencek olan öğrenciler büyük bir merakla ÖSYM’nin sonuç açıklama sistemi olan sonuc.osym.gov.tr adresini ziyaret ediyorlar. ÖSYM’nin yerleştirme sonuçları ne zaman açıklayacağı tam olarak belli değil, üniversite kayıtlarının 11 Ağustos’ta başlayacağı göz önüne alınınca sonuçların birkaç gün içinde açıklanmasına kesin gözüyle bakılıyor. LYS tercih sonuçları açıklandığı andan itibaren aşağıdaki linkte olacak. ÖSYM’nin tercih sonuçlarını resmen açıklamasının ardından aşağıdaki tercih sonuçlarıyla ilgili link üzerinden sounç açıklama sistemine ulaşarak sonuçlarınızı sorgulayabilirsiniz.

ÜNİVERSİTE TERCİH SONUÇLARI (ÖSYM BAĞLANTISI)

TERCİHLERİN ARDINDAN KAYIT TELAŞI BAŞLAYACAK

ÖSYM LYS tercih sonuçları henüz açıklanmış değil. Adaylar Üniversite yerleştirme sonuçlarının ardından kayıt telaşına düşecek. Merkezî yerleştirme işlemi ile bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adayın kaydını yaptırabilmesi, ilgili yükseköğretim kurumunun aradığı bütün koşulları taşımasına bağlıdır.
a) Adayların kayıt için bizzat başvurmaları gerekmektedir. Posta ile kayıt yapılmaz.
b) Kayıt için istenen belgelerin onaysız sureti veya fotokopisi kabul edilmez. Ancak aslının getirilmesi suretiyle üniversite tarafından onaylı örneği kabul edilir.
c) Belgeler eksik ise kayıt yapılmaz.
d) Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez.
e) Yükseköğretim kurumları, kayıt yaptıracak adaylardan sağlık kurulu raporu isteyebilir.
f) Üniversiteler, gerçeğe aykırı beyanda bulunarak kayıt yaptıran adaylar hakkında gerekli yasal işlemleri yapmaya yetkilidir

GEÇEN SENE HANGİ KURUMLAR NE KADAR BURS VERDİ?
KYK başbakanlık bursunun yanında farklı vakıf ve kuruluşlar da burs vermekte. Başvuruları yeni başlayan burs veren vakıflardan bazılarını sizler için derledik. İşte geçtiğimiz sene burs veren vakıflar ve başvuru linkleri…

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Instagram paylaşımları sayesinde ünlüler ne kadar kazanıyor?
Instagram paylaşımları sayesinde ünlüler ne kadar kazanıyor?