Musul'daki IŞİD operasyonu durduruldu

Irak ordusu, terör örgütü IŞİD'e karşı son günlerde Musul'da yürütülen operasyonun çok sayıda sivilin ölümüne sebep olması nedeniyle, operasyonu bir süreliğine durdurmaya karar verdi.

Irak ordusuna bağlı kuvvetlerin, Musul'da IŞİD'e yönelik sürdürülen operasyonda çok sayıda sivilin yaşamını yitirmesine neden olmasına dünyadan tepki yağıyordu.

Reuters’ın duyurduğu habere göre, Irak Federal Polis sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, “Son günlerde çok yüksek boyutlara ulaşan sivil ölümleri, planımızı yeniden gözden geçirmek için operasyonu durdurma kararı almaya zorladı” denildi.

200 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Koalisyon güçlerine ait uçaklarının birkaç gün önce Musul'un El Cedide Mahallesi'nde yaptığı bombardımanda 3 ev içerisinde bulunan 200 sivil hayatını kaybetmişti. Cenazelerin bir kısmının halen harabelerin altında olduğu ifade ediliyor. 

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER: ENDİŞE VERİCİ

Irak İnsan Hakları Gözlemevi, Musul'un batısında en az 500 sivile ait cesedin mahalle ve caddelerde mahsur kaldığını açıklamıştı. Birleşmiş Milletler’den bugün yapılan açıklamada, Musul’dan gelen sivil ölümü haberlerinin endişe verici olduğu belirtildi. Irak İnsan Hakları Gözlemevi tarafından açıklanan henüz doğrulanmamış reporlara göre 19 Şubat’tan bu yana Musul’da, Irak ordusu ve koalisyon güçlerinin ya da DEAŞ'ın düzenlendiği saldırılarda 700 civarında sivil öldü.

Musul’u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu 17 Ekim’de başlatılmıştı.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Şale apartmanı kapıcısız, Maşuk babasız kaldı. (Ercan Yazgan kimdir?)
Şale apartmanı kapıcısız, Maşuk babasız kaldı. (Ercan Yazgan kimdir?)