Muğla'da yol için ağaç kesimine tepki

Muğla'nın tatil cenneti ilçelerinden Fethiye'de yol genişletme çalışmaları sırasında 506 kızılçam ağacının kesilmesi, çevreciler tarafından yapay ağaç dikilerek protesto edildi.

Fethiye'de çevreciler, yol genişletme çalışmalarında 506 kızılçam ağacının kesilmesini protesto etmek amacıyla yapay ağaç dikti.

Çevreciler, geçen yıl aralık ayında kesilen ağaçların bulunduğu yola aralıklarla üzerinde "Kesmek kolay olandı", "Oksijeninizi sağlamak mıydı suçum", "Ben size ne yaptım", "Biz çok gençtik niye kıydınız bize", "Ağaçtan değerli ne dikeceksiniz şimdi", "Ben 25 yaşındaydım" yazılı yapay ağaçlar dikti.

Grup adına gazetecilere açıklama yapan Fethiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğayı Koruma Derneği Başkanı Okyay Tirli, kesilen ağaçların, taşların arasından çıkan Allah vergisi doğal orman olduğunu söyledi.

Muğla Büyükşehir Belediyesini verdiği karar nedeniyle eleştiren Tirli, şöyle konuştu:

"Bırakın kesmeyi, bunları korumak için çaba göstermemiz lazım. 'Halk istiyor' diyerek bu yolu genişletme açıklamalarını da doğru bulmuyorum. 140 kilometreden burayı idare etmek kolay değil. Yerelde, sivil toplum örgütleriyle danışarak, uzlaşılarak bunlar yapılmalı. Yola karşı değiliz. Bu yolun tamir edilmesi ve yapılmasına karşı değiliz. Ağaçları keserek genişletmesine karşıyız."

Tirli, ayrıca bu nostaljik yolun genişletilmesinin, orman yangınlarına ve kazalara davetiye çıkaracağını da savundu.

Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz Cesur ise Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisindeki bir tek ağaçta bile 80 milyon ferdin hakkı olduğunu ifade etti.

Yol boyunca kesilen ağaçların kolay yetişmediğini anlatan Cesur, "Orman yangınında kavrulan ağaçları gördüğümde kendim ya da bir arkadaşım yanmış gibi üzülüyorum. Buna kimsenin hakkı yok. Eskiden buralarda taş yol vardı. Oraları tekrar canlandırarak çok güzel doğa dostu bir yol olabilirdi. Yapılacak birçok iş varken ormanları katletmenin hiçbir izahı yok. Biz bunu protesto ediyoruz." diye konuştu. 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Ünlülerin 2017 yazına damga vuran fotoğrafları
Ünlülerin 2017 yazına damga vuran fotoğrafları