Milli Eğitim Bakanlığı il dışı atama sonuçları açıklandı

21 Haziran'da son bulan il dışı atama sonuçları bugün açıklanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nca duyurulması beklenen il dışı atama sonuçları nasıl öğrenilir?

İl dışı yer değiştirme ve atama başvuru sonuçları için sabırsızlanan öğretmen adayları araştırmalara başladı. MEB'in takvimine göre bulundukları il dışında farklı bir ilde görev yapmak isteyen öğretmenlerin başvuru neticeleri bugün ortaya çıkacak. Öğretmen tayin listesi mebbis.meb.gov.tr sayfasından görüntülenecek. Peki, MEB il dışı yer değiştirme ve atama başvuru sonuçlarını bugün saat kaçta açıklayacak?

İl dışı atama ve yer değiştirme başvuru sonuçları için heyecan dorukta! Bulundukları il dışında farklı bir ilde görev yapmak isteyen öğretmenlerin başvuruda bulunduğu il dışı yer değiştirme işleminin sonuçları 23 Haziran 2017 (bugün) netleşecek. Ataması yapılanların ilişik kesme işlemleri ise 28 Haziran 2017 tarihinden itibaren başlatılacak. Öğretmenler atama sonuçlarını MEBBİS ve "https://ikgm.meb.gov.tr/" adresinden öğrenebilecekler. Peki, il dışı atama ve yer değiştirme başvuru sonuçları bugün saat kaçta açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) resmi sayfası üzerinden açıklanacak olan il dışı atama ve yer değiştirme başvuru sonuçlarının saat kaçta erişime açılacağıyla ilgili net bir açıklama yapılmadı.

İL DIŞI ATAMA SONUÇLARI BU ADRESLERDEN ÖĞRENİLEBİLECEK

Yer değiştirmeler, öğretmenlerin tercih ettiği eğitim kurumlarındaki norm kadro açığı dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğü esasına göre yapılacaktır. Hizmet puanının eşitliği hâlinde sırasıyla; öğretmenlikteki hizmet süresi daha fazla olana, öğretmenliğe daha önce başlayana öncelik verilecek; eşitliğin devamı hâlinde ise atanacak öğretmen bilgisayar kurasıyla belirlenecektir.

İller arası görev yeri değiştirilen öğretmenlerin yer değiştirme işlemleri iptal edilmeyecektir. Ancak bunlardan yer değiştirmeleri gerçekleştirildikten sonra Yönetmelikte belirtilen mazeretlerden biri oluşanların atamaları, görev yerlerinden ayrılmamış olmaları kaydıyla iptal edilebilecektir. Ataması iptal edilen öğretmenlerden önceki görev yerlerinde alanlarında norm kadro bulunmayanlar, il içindeki diğer eğitim kurumlarından alanlarında boş norm kadro bulunan eğitim kurumlarına valiliklerce atanacaktır 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Kardeş olduklarına şaşıracağınız ünlü isimler
Kardeş olduklarına şaşıracağınız ünlü isimler