MHP'den ihraç edilen Meral Akşener kimdir? Kaç yaşında? Aslen nereli neden MHP'den ihraç edildi?

Başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından adı FETÖ ile anılarak MHP'den ihraç edilen Meral Akşener kimdir? Aslen nereli, siyasi kariyeri ne zaman başladı?

15 Temmuz darbe girişiminden sonra adı sıklıkla FETÖ ile anılan MHP'li Meral Akşener kimdir?
Meral Aşkener 1956 yılında Kocaeli'nin İzmit ilçesinde dünyay geldi. Akşener'in asıl memleketi de İzmit'tir. Meral Akşener üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nde tamamladı. Akşener ardından Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde doktorasını yaptı. Üniversite eğitiminden sonra siyasi kariyerine başlamadan önce Kocaeli ve Marmara Üniversitelerinde öğretim üyesi olarak ders verdi ve yine Kocaeli Üniversitesi'nde İnkılap Tarihi Bölüm Başkanlığı görevini üstlendi.

SİYASİ KARİYERİ
Üniversitelerdeki bu görevlerinin ardından Akşener'in siyasi hayatı
20 ve 21. dönem Doğru Yol Partisi ile başladı. 23 24 ve 25. dönemde MHP'den milletveli olan Akşener 2015 yılı genel seçimlerinde ise milletvekili adayı olarak gösterilmedi.

Adı 15 Temmuz darbe girişiminden sonra sıklıkla FETÖ örgütü ile anılmaya başlayan Akşener'in MHP tüzüğünün 11. maddesinin ihlali gerekçesiyle parti üyeliğinden kesin çıkarma cezası uygulandı ve Akşener 8 Eylül 2016 tarihinde MHP'den ihraç edildi.

MHP'DEN İHRAÇ EDİLME GEREKÇESİ

 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Fahriye Evcen ile Burak Özçivit evliliğinde büyük kavga!
Fahriye Evcen ile Burak Özçivit evliliğinde büyük kavga!