Meyve ve sebze fiyatları yüzde 100 arttı!

Rus uçağının düşürülmesi sonucu gerginleşen Türk-Rus ilişkileri sonucunda meyve ve sebze fiyatlarındaki düşüş, iki ülkenin tekrar normalleşme sürecine girmesiyle yüzde 100 arttı.

Türkiye ile Rusya arasında, Rus uçağının düşürülmesi ile bozulan ilişkilerin yeniden normalleşmesi sebze ve meyve fiyatlarında artışa neden oldu. Batman’da komisyonculuk yapan Mehmet Öztürk, bazı sebze ve meyve fiyatlarında yüzde 100’e yakın bir artış olduğunu belirterek, “Domates fiyatı 1 TL iken, şimdi 2 TL’den satılıyor. Karpuz ise 50 kuruştan, 1 TL’ye yükseldi. Diğer ürünlerde de artış var” dedi.

YAZ MEYVELERİ UCUZ OLMASI GEREKTİĞİ HALDE FİYATLARI ARTTI
Yaz mevsiminde domatesin ucuz olması gerektiğini ancak tersi bir durumun yaşandığını anlatan Öztürk, “Domatesin mevcut fiyatının 70 kuruş olması gerekiyordu. Rusya-Türkiye ilişkilerinden dolayı ihracatta istek oluyor. Bu yüzden domateste indirim de yapılamıyor” diye konuştu.

Yasin Onan adlı komisyoncu ise, fiyatların sadece Batman’da yükselmediğini belirterek, tüm Türkiye’de meyve ve sebze fiyatlarında artış olduğunu vurguladı.

(Kaynak: haber7)

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Yenilenen Efsane 3310 Ne zaman Türkiye'de olacak? Fiyatı Nedir? Yenilenen Nokia 3310'un özellikleri neler?
Yenilenen Efsane 3310 Ne zaman Türkiye'de olacak? Fiyatı Nedir? Yenilenen Nokia 3310'un özellikleri neler?