Memur maaşlarına ne kadar zam yapıldı? Hükümet resmen açıkladı

Hükümet, memurlara 2018 ve 2019 yılları için zam teklifini yaptı. Peki sendikaların tepkisi ne oldu? Memur maaşlarına ne kadar zam yapılması öngörülüyor? İşte ayrıntılar...

Hükümet ve memur sendikaları arasında bir süredir devam eden ve anlaşmazlıklar içeren zam görüşmeleriyle ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Hükümet adına konuşna Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, memurlar için yeni zam teklifini sundu. İşte görüşmelerin ardından yapılan açıklamalar...

Bakan Sarıeroğlu, memur zamlarıyla ilgili, "2018 yılı için ilk ve ikinci altı ay için yüzde 3.5, 2019 altı ay için yüzde 4 ikinci altı ay için yüzde 5 olarak son teklifimiz verdik" dedi.

Hükümetin ilk teklifi 2018 ilk ve ikinci altı ay için yüzde 3, 2019 ilk ve ikinci altı ay için de yüzde 3 şeklindeydi.

İLGİLİ HABER Hükümet memurlara son zam teklifini açıkladı Hükümet memurlara son zam teklifini açıkladı

SENDİKADAN AÇIKLAMA

Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, şunları söyledi:

"İlk teklife 'bu teklife kapalıyız' diyerek tepkimizi ortaya koymuştuk. Yorucu bir süreç yaşadık. Kamuda 3.2 milyon çalışan ve 1.9 milyon emekli bu süreci çok yakından izliyor. Kamu sorun çözmek yerine sorun üretiyor. Bize önerilen teklif, elimize kalemi veriyo ama içine mürekkebi koymuyor. Teklifi adaletin kapısını aralıyor ama kalkınmanın aralamıyor.

Biz de bir adım atacağız şüphesiz. Bütün reflekslerimizi eksiksiz yansıttık. Konuyu konfederasyonumuzda değerlendirecek ve kamuoyuna ayrıca bir teklif sunacağız.

Bir noktaya yaklaşıyoruz ama bir noktaya varmak için daha süremiz var. Bizim amacımız üzüm yemek, biz bu ülkenin sevdalısıyız.

Çok kısa saatler içerisinde teklifimizi açıklayacağız. 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  1961 yapımı Tenten filminde görebileceğiniz şahane 18 İstanbul manzarası
1961 yapımı Tenten filminde görebileceğiniz şahane 18 İstanbul manzarası