Maliye Bakanı'ndan kreş yardımı açıklaması

Çalışan annelerin 'can simidi' kreş yardımı hakkında değerlendirmede bulunan Maliye Bakanı Naci Ağbal, 300 liraya kadar olan yardımdan vergi alınmayacağını söyledi.

24 TV canlı yayınına konuk olan Maliye Bakanı Naci Ağbal, çalışan annelere ödenen kreş yardımı miktarı hakkında değerlendirmelerde bulundu. İşletmelerin personellerine ödediği kreş yardımından alınan 'gelir vergisinin' yeni çalışma ile bundan sonra alınmayacağını kaydeden Bakan Ağbal, "Şimdi yaptığımız çalışmada 300 liraya kadar olan yardımdan vergi almayacağız." diye konuştu.

(Yeniden yapılandırma) Yeniden yapılandırma için internetten başvuru imkanı var, vergi dairesine gitme zorunluluğu yok. Vergi daireleri 24 saat olacak.

Vatandaşlar 30 Haziran'a kadar başvuru yapacak, Temmuz ayı sonuna kadar ödeme yapabilecek. 500 bin kişi müracaatlarını yaptı. 4.3 milyar liralık alacağın yapılandırılması için vatandaşlarımız başvurdu.

(Ekonomide büyüme) Türkiye'nin temel dinamikleri sağlam, kriz sonrası ekonomi çarklarını hızlandırdık. Fitch rakamları yukarı yönlü revize edecektir.

2018'den önce ülkeler arası bilgi paylaşımı başlayacak, vatandaşlar 2018'den önce varlıkları ülkemize getirebilir.

KDV'yi bir yük olmaktan çıkarmak istiyoruz.

Bugün işletmeler istihdam ettikleri personele kreş yardımı yaptıklarında gelir vergisi doğuyordu. Şimdi yaptığımız çalışmada 300 liraya kadar olan yardımdan vergi almayacağız... 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Ünlü isimlerin Fit kalma sırları (Nası sürekli zayıf kalıyorlar, hızla kilo vermeyi nasıl başarıyorlar?)
Ünlü isimlerin Fit kalma sırları (Nası sürekli zayıf kalıyorlar, hızla kilo vermeyi nasıl başarıyorlar?)