Lise mezunu memur alım başvurusu ne zaman, şartları neler - 2828 Sayılı Kanun memur alım

2828 sayılı kanunla 3 bin 251 memur alımı için tercih klavuzu yayımlandı. Lise mezunu memur alımları ne zaman başlayacak, lise mezunu memur alım şartları nelerdir, başvuru tarihleri hangi gün?

 2828 sayılı kanunla 3 bin 251 memur alımı için geri sayım başladı. Lise mezunu memur alım başvurusu ne zaman, şartları nelerdir?

2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında 3 bin 251 memur alımı tercih kılavuzu yayınlandı. Devlet Personel Başkanlığı (DPB) tarafından yayınlanan tercih kılavuzunda memur alımına başvuru şartları, nitelik kodları, açılan kadrolar gibi bilgiler yer alıyor. Bu kapsamda lise mezunu 1073 memur alımı yapılacak. 

SHK kapsamında memur alımına genel başvuru şartları

 Başvuru yapabilmek için 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanuna göre hak sahibi olmak gerekiyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı kurumlarda kalmış, devlet korumasındaki adaylar başvuru yapabilecek. Adayların Aile Bakanlığı tarafından hak sahibi olduklarının DPB’ye bildirilmiş olması gerekiyor.

 Lise mezunu memur kadrolarına başvuru şartları

 Lise mezunu kadrolarına ortaöğretim kurumlarının herhangi bir alanından mezun olan adaylar başvuru yapabilecek. Ayrıca güvenlik tahkikatının olumlu sonuçlanması gerekiyor. Adayların 2016 KPSS Ortaöğretim oturumuna girmiş olmaları şartı da yer alıyor. Bunların dışında yalnızca birkaç kadro için özel şartlar belirtiliyor. MEB onaylı bilgisayar işletmeni sertifikası sahibi olmak gibi bazı özel şartlar bazı kadrolarda aranacak. Lise mezunu kadrolarının büyük çoğunluğu memur pozisyonunda açıldı. Bunun dışında teknisyen ve sürekli işçi alımı da yapılacak. Başvurular 3 Kasım 2017 tarihine kadar yapılacak. Başvuru yapma hakkı olan adayların e-devlet üzerinden başvuru işlemlerini gerçekleştirmeleri gerekiyor

.Tercih kılavuzu için TIKLAYINIZ

.Lise mezunlarına açılan kadrolar için TIKLAYINIZ

.Nitelik kod kılavuzu için TIKLAYINIZ. 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Tüm zamanların en iyi Hint filmleri (Bollywood sineması)
Tüm zamanların en iyi Hint filmleri (Bollywood sineması)