Irak ordusunun ilerleyişi sürüyor, askeri havaüssü ele geçirildi

Irak ordusunun bu sabah başlattığı operasyonun ardından ordu güçlerinin Kerkük'teki ilerleyişi devam ediyor. Geri çekilen Peşmerge karşısında K1 askeri havaüssünün ele geçirildiği öğrenildi.

Peşmerge kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Kerkük'teki ilerleyişini sürdüren Irak ordusu Kerkük'teki 2 petrol sahasının ardından K1 askeri havaüssünü de ele geçirdiği öğrenildi.

Sputnik'in aktardığına göre Irak ordusundan yapılan açıklamada, K1 hava üssünün Peşmerge'den alındığı aktarıldı.Ayrıca Baba Gurgur ve Bai Hassan petrol sahalarının da ele geçirildiği kaydedildi.

Açıklamada, Kuzey Gaz Şirketi (NGC) gaz tesisi ve gaz rafinerisi ile bir elektrik santrali ve polis merkezinde de kontrolün sağlandığı duyuruldu.

Tarklan yerleşimi ve Baiji bölgesiyle buradaki iki kontrol noktasının da Irak ordusu kontrolünde olduğu aktarıldı.

KİLİT NOKTALAR ELE GEÇİRİLİYOR

Irak devlet televizyonu, Irak birliklerinin Kerkük'te çok geniş bir alanı ele geçirdiğini iddia etti. Irak güvenlik güçleri tarafından şu ana kadar ele geçirilen bölgeler olarak Halid askeri kampı, Kerkük Doğalgaz Çevrim Santrali, Shorija, Kerkük sanayi bölgesi ve Sari Tappah gösteriliyor.

Reuters'ın aktardığına göre Peşmerge güçleri, Kerkük'ün güneyindeki mevzilerden geri çekilmeye başladı. Irak ordusu, Kerkük'te bulunan K1 Askeri Havaüssü'nün ele geçirildiğini duyurdu.

ÇATIŞMA YAŞANMAMASI ADINA BAZI NOKTALAR KÜRT AŞİRETLERE BIRAKILDI

Irak Petrol Bakanlığı'ndan bir yetkili "Bazı Kürt liderlerle Kerkük'teki petrol ve doğalgaz tesislerinin çatışmaların dışında bırakılması konusunda anlaşmaya vardık" dedi.

Askeri operasyonda görevli bir Irak ordusu yetkilisi de, "Kardeşlerimiz olarak gördüğümüz bazı Kürt liderler devlete ait olan Kuzey Petrol ve Kuzey Doğalgaz şirketlerinin kontrolünü devretmeyi kabul etti" dedi. 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Telefonlarımızın şarjını jet hızında bitiren 28 Uygulama!
Telefonlarımızın şarjını jet hızında bitiren 28 Uygulama!