Instagram'dan radikal karar: Sahte botlar kaldırılıyor

Fotoğraf ve video paylaşım sitesi Instagram, sahte takipçi ve yorumlara bel bağlayan hesapları üzecek bir karar aldı. Buna göre; artık sahte botlar kaldırılarak ve daha gerçekçi görünüm sağlanacak.

sosyal medya devleri gün geçtikçe yenilikler sunmaya ve kendi platformlarında değişklik yapmayı sıklaştırıyor. Öyle görünüyor ki Instagram, büyüyen sosyal medya etkileyicisi piyasasını fark etmiş durumda. Bu siteler, binlerce beğeni ve spam-benzeri yorumları para karşılığında satmaktalar. Bu hesaplar genel anlamda her pazarlamacının korkutucu rüyası ve gerçek Instagram kullanıcıları için son derece rahatsız edici.

BİRÇOK UYGULAMAYI SONLANDIRDI

Instagram, geçtiğimiz birkaç hafta içerisinde kullanım şartlarını ihlal eden Instagress, InstaPlus ve PeerBoost gibi pek çok üçüncü parti site ve uygulamayı sonlandırdı.

Bir "etkileyici" olmak isteyen kişiler bu tür hizmetleri kullanarak standart yorumlar ve beğenilerden binlerce alabiliyor. Bunun için yapmaları gereken tek şey ise istedikleri beğeni ve yorum sayısın belirterek karşılık gelen ücreti ödemek; işlemin geri kalanını ise Instagram botları hallediyor. İçerik ile alakalı olmayan, geniş anlamlı, belirsiz veya samimi olmayan sahte yorumların sorumlusu da bu botlar. Neyse ki artık Instagram bu botlardan kurtulma vaktinin geldiğine karar verdi.

GERÇEKÇİLİĞİ ARTTIRMAK HEDEFLENİYOR

Ayrıca Instagram bazı hesapları "gizli yasaklamaya" (shadowbanning) da başlamış durumda ve bunun anlamı, spam hashtag'ler ile dolu olan resimlerin aramalarda veya Keşif sekmelerinde gözükmeyeceği. Bu kararın amacı da platformun daha az spam'a sahip olması ve daha gerçek gözükmesinin istenmesi.

Bu isimsiz işletmelerin kapanıyor olmasından dolayı "etkileyici" olmak isteyen kişilerin artık ya "anında ün" hedeflerinden vazgeçmeleri ya da "ortalama" içerik kalabalığının içerisinde kaybolmaları gerekecek. Bu durumun da pazarlamacılar için iyi bir şey olduğu söylenebilirken, pek çok gencin hayallerini kıracağı da söylenebilir.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Setlerde rol gereği yaşadıkları aşkları gerçek hayata taşıyan ünlüler
Setlerde rol gereği yaşadıkları aşkları gerçek hayata taşıyan ünlüler