Instagram'da "hayalet fotoğraf" yeniliği

Fotoğraf ve video paylaşım sitesi Instagram, yeni bir fotoğraf özelliği getirdi. Artık istenmeyen fotoğrafları silmek gerekmeyecek. Arşiv sayesinde pasifleşen resimler tekrar aktif hale getirilecek.

Geçtiğimiz ay Instagram'ın eski fotoğrafları saklamızı sağlayacak bir özellik üzerine çalıştığını duymuştuk. Şimdi ise bu özellik Arşiv (Archive) adı altında tüm Instagram kullanıcılarının erişimine açılmış durumda.

Bu özellik sayesinde eski fotoğraflarınızı silmek ile açıkta bırakmak arasında seçim yapmak zorunda kalmayacaksınız. Arşivlediğiniz fotoğraflar, Instagram tarafından saklanıyor ve herkes tarafından görülmesi engelleniyor. İstediğiniz zaman arşivlediğiniz fotoğraflarınızı tekrar açık profilinize taşıyabilirsiniz.

Instagram, bu özellik ile kullanıcıların hizmete olan yaklaşımını değiştirmeyi umuyor. The Washington Post'a göre, gençler düzenli olarak eski fotoğraflarını kalıcı olarak siliyor ve ortalama 25 fotoğrafı çevrim içi tutuyor. Tahminen, platform arşiv hizmetini sunarak kullanıcıların fotoğraflarını kalıcı olarak silmektense, gizli de olsa platformda tutmalarını istiyor. 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Ufak Tefek Cinayetler dizinde gecenin lafı...
Ufak Tefek Cinayetler dizinde gecenin lafı...