IKEA ile Apple'dan 3 boyutlu ortaklık

Dünyaca ünlü mobilya mağazası IKEA, teknoloji devi Apple ile 3 boyutu bir anlaşma imzaladı. Anlaşma, IKEA ürünlerini satın almadan önce evde nasıl duracağını görmeye imkan tanıyacak.

Teknoloji ile mobilyanın devleri güçlerini birleştirme kararı aldı.

Dünyanın en büyük mobilya ve dekorasyon mağazaları zinciri olan IKEA, sanal gerçeklik teknolojisinin hayatımıza girmeye başlamasıyla birlikte alacağınız mobilyaları IKEA mağazalarına gitmeden görmenizi sağlayan sanal gerçeklik uygulaması geliştirmişti ancak sanal gerçeklik uygulamaları açıkçası pek de beklenen ilgiyi görmediği için bir süre sonra IKEA uygulaması unutulmaya yüz tutmuştu.

EVDE NASIL GÖRÜNDÜĞÜ ANLAŞILABİLECEK

Webtekno'nun haberine göre şimdi ise IKEA Dijital Inovasyon Yöneticisi Michael Valdsgaard'ın açıklamasına göre IKEA, sanal gerçeklik teknolojisini rafa kaldırarak bu kez Apple ile ortak geliştirdiği bir arttırılmış gerçeklik uygulamasıyla karşımıza çıkacak.

Bu uygulama sayesinde IKEA müşterileri ürünleri 'sanal' mekanlarda görmek yerine kameraları aracığıyla evlerinde nasıl duracağını 3 boyutlu olarak gözlemleyebilecek ve IKEA vitrinindeki bu ürünleri evinde kamerayı doğrulttuğu yerde tam olarak nasıl görüneceğini anlayabilecek.

SATIŞTAN ÖNCE GERÇEKÇİ KATALOG

Özellikle büyük eşyalar olduğu için müşterilerin satın almadan deneyimlemesinin zor olduğu dekorasyon alanında IKEA böylelikle müşterilerine satın almadan önce iyi ve gerçekçi bir katalog sunacak. IKEA'nın Apple işbirliği ile geliştireceği bu uygulamasının iOS 11 işletim sistemiyle birlikte duyurulması ve minimum 500 adet eşyanın ilk etapta uygulamaya dahil edilmesi bekleniyor. 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  İstanbul'da pasta festivali
İstanbul'da pasta festivali