İBB'nin önündeki caddenin adı değişiyor

15 Temmuz gecesi darbe girişimi esnasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde darbeci askerler tarafından şehit olan vatandaşlar anısına caddenin adının 15 Temmuz Şehitleri olarak değiştirilecek.

 İBB’nin hemen önündeki bulunan caddede 15 Temmuz gecesi, 17 kişinin hayatını kaybetmişti. İBB Meclisi, Ak Parti grubunun önerisi ve CHP Grubunun da onayıyla hazırlanan ve oybirliğiyle kabul edilen raporda, şöyle denildi:

CADDENİN ADI 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ OLARAK DEĞİŞTİRİLDİ
"Şehzadebaşı Caddesi’nin aksının kısaltılarak Haşim İşcan Geçidi üstünden başlayıp İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünden Gençtürk Caddesi kesişimine kadar olan 250 metrelik yolun ’15 Temmuz Şehitleri Caddesi’ olarak isimlendirilmesinde karar kıldı. İBB Ak Parti Grup Başkan Vekili Temel Başalan, "Hain darbe girişiminde bu caddede, İstanbul’da ve Türkiye genelinde şehit düşen vatandaşlarımızın aziz hatırası burada yaşatılacak"

HAYATINI KAYBEDEN 95 KİŞİNİN İSİMLERİ DEV PANODA YAŞATILIYOR
15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul genelinde hayatını kaybeden 95 kişinin isimleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi önündeki dev panoda yaşatılıyor.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Nobel ödüllü kadınlar
Nobel ödüllü kadınlar