İBB Başkanı Topbaş'dan ağaç tepkisi

Alibeyköy Fidanlığı'nı gezen İBB Başkanı Kadir Topbaş, buradaki açıklamasında kentli çocukların yeşil alandan yoksun büyüdüğüne dikkat çekerek, "Çocuklar ağaçları bilmiyor." diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, İBB Alibeyköy Fidanlığı’na inceleme gezisi düzenledi. Basın mensuplarına Avrupa’nın en büyük saksılı ağaç fidanlığını, toprak üretim tesisini ve toprak analiz laboratuvarını gezdiren Kadir Topbaş, golf arabaları ile yapılan gezide aracın direksiyona geçti. Kendisini takip eden gazetecilere dalından meyve ikram eden Topbaş, “Şehirde yaşayanlar, özellikle de çocuklar ağaçları bilmiyor. Meyveyi tanıyor ama nasıl yetiştiğini bilmiyor” dedi.

"ŞEHİRDE YAŞAYANLAR ÖZELLİKLE ÇOCUKLAR AĞAÇLARI BİLMİYOR"

Alibeyköy’deki tesislerde bulunan toprak laboratuarını ziyaret eden ve buradaki çalışmalar hakkında bilgi alan Topbaş, toprakların analiz edildiği bu merkezin Türkiye’nin en büyük toprak hazırlama merkezi olduğunu söyledi. Daha sonra meyve ağaçlarının yetiştirildiği bölüme geçen Topbaş, gazetecilere ağaçları tanıttı. Ağaçlardan meyve kopartıp gazetecilere ikram eden Topbaş, “Şehirde yaşayanlar, özellikle de çocuklar ağaçları bilmiyor. Meyveyi tanıyor ama nasıl yetiştiğini bilmiyor” şeklinde konuştu.

Daha sonra Bahçe Marketteki çiçekleri inceleyen Topbaş, eline eldiven geçirip, önlük takarak saksıya fesleğen dikti. Topbaş diktiği fesleğenleri bir gazeteciye hediye etti.

İSTANBUL'DA 10 MİLYONA YAKIN AĞAÇ DİKİLDİ

Gezisinin ardından açıklama yapan Topbaş, ulaşımdan sonra en büyük yatırımı çevreye yaptıklarını belirtti. 410 bin metrekarelik bir alana kurulu Alibeyköy’deki fidanlıkta 3 milyon saksılı çiçek ve ağaç olduğuna dikkat çeken Topbaş, “Sayın Cumhurbaşkanımızın belediye başkanlığı ile birlikte İstanbul’da bu güne kadar milyonlarca ifade edeceğimiz ağaçlar dikildi. Sadece benim başkanlık döneminde dikilen ağaç sayısı 10 milyona ulaştı” dedi.

'İSTANBUL’DA EN BÜYÜK YATIRIM ULAŞIMDAN SONRA ÇEVRE'

Aşırı yağışlar ve yağışlarla birlikte yaşanan sıkıntılara değinen Topbaş, “Çevreye olan hassasiyetimiz gelişmediği takdirde, bunların giderek artacağı ekolojik kıyametten bahsediliyor. Çevre bilincinin oluşması açısından İstanbul’a sadece ulaşım sistemleri değil çevreyle ilgili çok ciddi yatırımlar yapmaktayız. İBB olarak İstanbul’a en büyük yatırımımız ulaşımdan sonra çevre ile ilgili” dedi. 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Bitcoin nedir? Nasıl alınır? Blockchain nedir?
Bitcoin nedir? Nasıl alınır? Blockchain nedir?