Göz kuruluğu nedir, neden oluşur? Göz kuruluguna ne iyi gelir?

Göz sağlığı için büyük bir önem arz eden göz kuruluğu hastalığı neden olur, göz kuruluğundan korunmak için neler yapılmalıdır? Bu soruları Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Evren Baca yanıtladı.

 Göz sağlığı titizlikle dikkat edilmesi en önemli konulardan bir tanesidir. Zira gözlerimiz çok hassas olduğundan dolayı kolaylıkla hastalık kapabilir veya rahatsızlanabilir.

Göz kuruluğunda vücudun diğer fonksiyonlarında olduğu gibi su tüketiminin büyük önemi olduğunu aktaran Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Evren Baca, bu neden sıvı ihtiyacını çay ve kahve karşılanmaması gerektiğini ifade etti..

Gözlerde batma, yanma, kızarıklık, acıma, kaşıntı ve bulanık görme gibi şikayetlerle ortaya çıkan göz kuruluğu nedenleri arasında klimalarında önemli bir ekten olduğunu kaydeden Baba, klimalı ortamlarda uzun süre kalınması gerektiği durumlarda suni göz yaşı damlaları ile takviye yapılması gerektiğini vurguladı.

Öte yandan güneş, deniz ve havuzun gözün doğal yapısını etkilediğini de kaydeden uzmanımız, tozlu ortamlar, bilgisayar, makyajlı uyumak, bazı ilaçların yan etkisi olarak da göz kuruluğunun meydana geldiğini aktardı.

 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Şahan Gökbakar gelen bir tweet üzerine öyle bir cevap verdi ki!
Şahan Gökbakar gelen bir tweet üzerine öyle bir cevap verdi ki!