En çok hangi gazeteciler konuşuldu?

Medya Takip Merkezi (MTM), her hafta yaptığı medya araştırmasının 12-18 Haziran tarihleri arasındaki raporunu yayınladı. Araştırmayla basında öne çıkan gazeteciler belirlendi.

İşte MTM'nin yaptığı araştırmanın detayları...

Araştırmaya göre geçen haftanın en çok konuşulan gazetecisi, MİT TIR'ları davasında hakkındaki yargılama devam eden Cumhuriyet gazetesinin eski genel yayın yönetmeni Can Dündar oldu. Dündar,  MİT TIR'ları soruşturmasının başlamasına sebep olan haberindeki kaynağını, kendi yazdığı bir kitapta açıklayıp CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına yol açtığı gerekçesiyle eleştirildi. Yurt dışında bulunan Can Dündar, 303 habere konu oldu.

İkinci sırada A Milli Futbol Takımı'yla beraber kamp dönüşü uçakta Arda Turan'ın sözlü ve fiziksel saldırısına maruz kalan Milliyet gazetesinin deneyimli spor yazarı Bilal Meşe var. Meşe hakkında 248 haber yapıldı.

Cumhuriyet gazetesinin 2013 yılında MİT TIR'larındaki mühimmatlarla ilgili yaptığı haberde, o dönem gazetenin Ankara Temsilcisi olan Erdem Gül'ün davayla ilgili dosyası ayrıldı. Enis Berberoğlu'nun 25 yıl hapis cezası alarak tutuklanmasına tepki gösteren Erdem Gül, "Kopkoyu bir hukuksuzluğun ortasındayız. Bu dava gazeteciliği cezalandırma girişimidir" dedi. Gül ile ilgili basında 139 haber yer aldı.

Cumhuriyet gazetesine yönelik FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan gazeteciler Ahmet Şık ve Kadri Gürsel, 12-18 Haziran tarihleri arasında basında en fazla yer bulan gazeteciler arasında yer aldı. Ahmet Şık hakkında 80, Kadri Gürsel hakkında 71 haber yapıldı.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  10 Ünlü ismin cilt bakım sırları. Cilt güzelliği nasıl sağlanır?
10 Ünlü ismin cilt bakım sırları. Cilt güzelliği nasıl sağlanır?