En büyük meyve bahçesi Beykoz'da açıldı

Beykoz Belediyesi'nin 18 bin 600 metrekarelik alanda hayata geçirdiği ve 17 tür 999 ağacın bulunduğu meyve bahçesi halka açıldı.Bahçe, İstanbul'un halka açık en büyük meyve bahçesi özelliğini taşıyor.

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Paşamandıra Meyve Bahçesi'nin açılış töreninde çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

İstanbul'un nefesi ve akciğeri olan Beykoz'da, doğayı vurgulayacak farklı bir konsept geliştirmek istediklerini söyledi. Özellikle çocuklar için meyveleri dalından toplamanın ayrıcalık olacağını dile getiren Çelikbilek, bahçenin 18 bin 600 metrekare üzerine yapıldığını söyledi.

Çelikbilek, meyve bahçelerinde 999 ağacın bulunduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Bu alanda meyve bahçesine uygun çok müsait toprağımız var. Toprak tahlilleri bize böyle bir imkan verdi. Bahçede, elma, armut, nar, ceviz, kiraz, kayısı, vişne, incirin aralarında bulunduğu 17 çeşit meyve ağacı mevcut. İnşallah halkımız meyveler olgunlaştığında tamamından mevsimine göre bedava yararlanacak. Yanında da seramız var. Beykoz Belediyesinin bir çalışması olarak tohum üretmek için adım atıyoruz. Bahçede piknik ve dinlenme alanları, çocuk parkları, spor ve aktivite sahaları ve yöresel köy evi yer alıyor."

Beykoz'da hobi bahçelerini de hayata geçirdiklerini hatırlatan Çelikbilek, bu bahçelerin vatandaşlar tarafından ilgi gördüğünü ve çok nadide ürünler yetiştirildiğini söyledi. Çelikbilek, "Orman ve Su İşleri Bakanlığımız, 'Bundan sonra aldığınız bütün mesire alanlarına meyve ağaçlarını dikin' talimatı verdi. Çocuklarımızın çoğu da meyvelerin, dalda mı yoksa toprakta mı çıktığını bilemiyor. Dolayısıyla meyve bahçelerini kurmak istedik. Beykoz'da 2023 hedeflerini yakalamak için 2023 ağaç dikeceğimiz bir yere sahip olduğumuz anda, o bahçeleri halka kazandıracağız." ifadelerini kullandı.

Yücel Çelikbilek, Paşamandıra'ya yeni halı sahaları yapılacağını bildirdi.

Açılış konuşmalarının ardından Yücel Çelikbilek, Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı ve davetlilerle kurdele keserek, Paşamandıra Meyve Bahçesi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Açılışın ardından Çelikbilek ve beraberindekiler, bahçeyi gezerek, vatandaşlarla sohbet etti.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  A Milliler gruptan çıkmak için ne yapmalı? Kalan maçlar neler? Kaç puan gerekli? Grupta şu an kaçıncı?
A Milliler gruptan çıkmak için ne yapmalı? Kalan maçlar neler? Kaç puan gerekli? Grupta şu an kaçıncı?