Doğduğunuz aya göre yakalanabileceğiniz hastalıkları biliyor musunuz?

İspanyol bilim adamlarının yaptıkları bir araştırmaya göre doğduğumuz ay, hayatımız boyunca yakalanabileceğimiz hastalıklarla doğrudan ilişkili.

İspanya'da 30 binden fazla insan üzerinde araştırma yapan bilim adamları, doğduğumuz ayın kronik rahatsızlıklarımızla doğrudan ilişkili olduğunu bilimsel olarak ortaya çıkardı. 

Yeni yapılan bir araştırmaya göre doğduğumuz aylar, sahip olduğumuz kronik hastalıkları belirleyebilirler. Bu cümleyi okuyunca çoğu kişinin aklına bir yıldız falı baktıkları ya da burç yorumladıkları gibi fantastik şeyler geliyor. Ancak uzmanlar bu durumu ultraviyole ışınlara, mevsimsel değişiklere, D vitamini seviyelerine ve virüslerin yaygın oldukları döneme göre anne karnındaki bebeklerin etki altında kalma oranlarına bağlıyorlar.
İspanyol bilim insanları, söz konusu etmenlerin uzun süreli sağlık süreçlerinde fark yaratıp yaratmadığını incelediklerinde sonuçlar, 27 farklı kronik hastalığa işaret etti:

EYLÜL AYINDA DOĞANLARDA TİROİD RAHATSIZLIĞI ORANI ÇOK FAZLA

Ağustos ayında doğan erkeklerin, yılın başında doğanlara göre neredeyse 2 kat daha fazla astım riski vardı.
Temmuz ayında doğan kadınların % 27'sinde yüksek tansiyon sorunuyla karşılaşma oranı yılın geri kalanındaki doğumlara göre daha olasıydı.
Haziran ayında doğan erkeklerin %34'ünün depresyona yakalanma olasılığı düşüktü ve % 22’si daha az bel ağrısı şikayetiyle doktora gidiyordu.
Haziran ayında doğan kadınlar, migren için % 33 daha düşük risk taşıyorlar ve % 35 daha az menopoz sorunları yaşıyorlardı.
Genel olarak bakıldığında, Eylül ayında doğan bebeklere herhangi bir kronik hastalık tanısı konma şansı diğer aydaki doğumlara oranla daha azdı.
Araştırmacılar bu sonuçlara ulaşmak için yaklaşık 30.000 kişiyi inceledi ve bazı ayların sağlık üzerinde olumlu etkileri olduğunu buldular. Güneş ışığı vücutta D vitamininin üretimini tetiklerken, yaşamın ilk aylarında D vitamini eksikliği zihinsel ve fiziksel sağlık üzerinde uzun süreli etkilere neden olabiliyor.

Araştırmanın baş yazarı Profesör Jose Antonio Quesada şunları söylüyor: “Bu çalışmada, doğum ayının etkisi ile çeşitli kronik hastalıkların ortaya çıkışı ve uzun vadeli sağlık sorunları arasında önemli bir ilişki olduğunu kanıtladık." 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  20 Kişinin öldüğü Las Vegas saldırısından en çarpıcı görüntüler!
20 Kişinin öldüğü Las Vegas saldırısından en çarpıcı görüntüler!