DNA (Babalık) testi nedir, ne amaçla kullanılır?

Gündüz kuşağında yayınlanan kriminal programlarda sık sık duyduğumuz DNA tesi nedir, ne amaçla kullanılır?

Türkiye'de halk arasında daha çok 'Babalık Testi' olarak bilinen DNA testi, gündüz kuşağında yayınlanan kriminal programların sık sık başvurduğu bir yöntem. Peki DNA tesi nedir, ne amaçla kullanılır?

Her neye inanırsak inanalım, sayısız insanın sahip olduğu eşsiz ve benzersiz bir yapı olan DNA gibi bir profilin rastgele meydana geldiğini kabul edebilmek oldukça zordur. Dünya üzerindeki en büyük mucize insanlar ise ikinci büyük mucize de kuşkusuz insanların yapılarının altında yatan sırlar kümesi yani DNA sistemidir.Hepimizin yüzü ve elleri farklı şekillere sahip. Dünya üzerindeki sayısızinsanın tamamının kendine has özelliklere sahip olmasında DNA profilinin biyolojik anlamda oldukça büyük bir etkisi vardır.

İnsanlar ve hayvanların her biri kendine has olan bir DNA yapısına sahiptir. DNA’yı cebinizde taşıdığımız nüfus kimliğiniz gibi düşünebilirsiniz. DNA profilinin içerisinde de tıpkı bir nüfus cüzdanının içerisinde yer alan bilgilerimiz gibi bilgilerimiz kodlanmış durumdadır. Her insanın ve hayvanın kesinlikle DNA’ları farklıdır. Dünya üzerinde hiçbir insan yoktur ki DNA yapısı bir diğer insan ile tamamen aynı olabilsin. İkizler de dahil olmak üzere yapısal olarak birbirine %99 oranında benziyor olsa bile %1’lik bir kısım ile değişikliğin olması sizi dünya üzerindeki tüm diğer insanlardan ve hayvanlardan daha ayırt edilebilir kılmaktadır.

DNA Testi Nedir?

DNA testi bir kişinin veya herhangi bir hayvanın DNA bilgilerine ulaşarak bu bilgilerden yola çıkarak bir takım testlerin meydana getirilmesi işlemidir. DNS Her insanın özelliklerinin tümünü içerisinde barındırmakta olan adeta gizli bir bilgi işlem yapısıdır. Geçtiğimiz yıllarda gelişen teknolojimiz ile birlikte artık bu bilgi işlem yapısının içerisine girebilmek ve bu muhteşem yapı içerisinden istediğimiz bilgileri alabilmek mümkündür. DNA testleri sayesinde günümüzde dahi hala geçmişte çözülmemiş olan birçok tarihi ve kriminal olayların çözümüne ulaşıldığını gözlemleyebilmek mümkündür. DNA testleri bugün birçok yerde yapılmaktadır. Özel hastaneler ve tıp merkezleri DNA testi hizmeti sunarken aynı zamanda Kriminal inceleme labratuvarlarında da DNA testleri oldukça önemli bir yere sahiptir. 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş’ın rakibi Bayern Münih’i tanıyalım
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş’ın rakibi Bayern Münih’i tanıyalım