Cem Uzan hastanelik oldu - Cem Uzan kimdir kaç yaşında nereli?

Hakkında yakalama kararı çıkarılan ve yaşamını yurt dışında sürdüren iş adamı Cem Uzan, şiddetli göğüs ağrısı şikayetiyle hastaneye kaldırıldı.

Hakkında yakalama kararı bulunan ve Paris'te yaşayan firari iş adamı ve eski siyasetçi Cem Uzan, 2012'de Fransız Fanny Blanchelande ile evlenmişti.

Posta gazetesinin haberine göre, Uzan geçen hafta eşiyle Monaco'ya tatile gitti.

Gece şiddetli göğüs ağrısı başlayınca soluğu Nice kentindeki Lenval De Jour Hastanesi'nin acil servisinde aldı.

Geceyi hastanede geçiren Cem Uzan'a ilaç tedavisi uygulandı.

Uzan, 2005 yılında da kalp spazmı geçirmişti.

CEM UZAN KİMDİR?

26 Aralık 1960, Adapazarı doğumlu Cem Uzan. Boşnak kökenli bir aileden gelen ünlü sima, Kemal ve Melahat Uzan çiftinin ilk çocuğu olarak doğmuş, kendisinden 7 yıl sonra da erkek kardeşi Murat Hakan Uzan dünyaya gelmiştir. İstanbul Alman Lisesi’nden mezun olduktan sonra ABD’de gitmiş ve burada Pepperdine Üniversite’sinde işletme bölümünde lisans yapmıştır.

Ülkeye döndükten sonra babasının müteahhitlik yaparak elde ettiği serveti daha da büyütmek için iş hayatına atılan Cem Uzan, gözde iş adamlarından biri olmuştur. Peki, Kemal Uzan müteahhitle başladığı yolculukta o kadar serveti nasıl edinmiştir? Balkan göçmeni Kemal Uzan, Adapazarı’na yerleşmiş ve ticarete başlamıştır. Adnan Menderes döneminde aldığı devlet ihaleleriyle yükselmeye başlamış, politiklerle iyi ilişkilerde bulunmuştur. Müteahhitlikten sonra öncelikle basına el atmış, Yeni İstanbul gazetesini satın alarak daha da güçlenmiştir. Çünkü gazete ailenin çıkarlarına ters düşmeyecek şekilde kullanılmıştır.

Basınla birlikte istediği güce erişen Uzan, çimento fabrikalarıyla üretim sektörüne, barajlar ile enerji sektörüne ve bankalar ile de finans sektörüne girmiştir. Anlayacağınız, Türkiye’nin en zengin aileleri arasında yer almak için gayet sağlam adımlarla ilerlemiştir. Sonrasında Cem Uzan, bir anda ülkenin gündemine düşmüş, Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal’ın da ortaklar arasında bulunduğu Star TV’yi kurmuştur.

Türkiye’nin ilk özel televizyonu olarak Star 1 adıyla kurduğu kanalıyla epey dikkat çeken Cem Uzan, farklı bir iş adamı olacağının sinyallerini daha o zamanlarda vermiştir. Medyanın gücünü keşfeden Uzan ailesi, 90’lı yıllarda ağırlıklı olarak bu alana yatırım yapmış, hem görsel hem de işitsel basın alanında büyük başarılara imza atılmıştır. Örneğin; ilk eğlence kanalı Teleon TV, ilk Türk sineması kanalı Yeşilçam TV, ilk Türk dizileri kanalı Dizi TV, ilk yabancı müzik yayını yapan Metro FM, bunlardan bazıları.

Ayrıca Cem Uzan, 1994 yılında Türkiye’nin ikinci GSM operatörü Telsim’i kurarak da farkını ortaya koymuştur. Telsim’le MMS, WAP, MVS, GPRS ve Bas Konuş gibi hizmetleri veren Uzan, bu özelliğiyle de bir ilke imza atmıştır. Kaldı ki bu, Türkiye’de bir ilk olduğu gibi dünyadaki ilkler arasında yer almasıyla da insanların takdirini kazanmıştır. Ardından DSP – MHP – ANAP koalisyonu ve yaşanan gelişmeler sonucunda siyasete atılmaya karar vermiş ve 10 Temmuz 2002’de Genç Parti’yi kurmuştur.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Sevgililer Günü'nde atılmış en komik tweetler
Sevgililer Günü'nde atılmış en komik tweetler