Büyükanne maaşı nasıl alınır, Anneanne maaşı ne kadar - Babaanne maaşı şartları nelerdir

Evde torunlarına bakan büyükannelere verilmesi planlanan maaş için artık son raddeye gelindi. Büyükanne maaşı nasıl alınır, Anneanne maaşı ne kadar, Babaanne maaşı nasıl alınır?

 Kadın ve erkek çalışırken çocuklarını emanet ettikleri büyükannelere verilmesi planlanan maaş için son görüşme bu ay yapılıyor. Pilot projenin hayata geçmesinin ardından eğer başarılı olursa bu durum yaygınlaştırılacak. Peki Büyükanne maaşı nasıl alınır, Anneanne maaşı ne kadar, Babaanne maaşı nasıl alınır?

Büyük ilgi gören torun bakan büyükanneye destek projesinde pilot uygulama sürerken; yüzbinlerce kişinin gözü de projenin yaygınlaştırılması konusunda alınacak karara kilitlendi. Mart'ta başlayan pilot uygulama sürerken, projenin genişletilip genişletilmeyeceği konusundaki kararın bu ay verilmesi bekleniyor.

YÜZBİNLERCE BAŞVURU GELDİ

Proje kapsamında Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı her ay değerlendirme yapıyor. Bu değerlendirmelerde, projenin artıları ve eksileri gözlemleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, projede 6 ayın tamamlanmasının ardından ilgili bakanlıkların bir genel değerlendirme yapacağını ve projenin genel bir uygulamaya dönüştürülmesi konusunun masaya yatırılacağını duyurmuştu. Bu süre doldu. Kararın bu ayın sonuna kadar verilmesi bekleniyor. Annelerin istihdamda kalması, büyükanne desteği ile ailelere maddi katkı yapılması için 10 ilde 6 bin 500 aile için başlatılan pilot uygulama için 105 bin başvuru alınmıştı. Diğer iller de dikkate alındığında yüzbinlerce kişi bu konuda verilecek kararı bekliyor. Projeyle, 3 yaşını doldurmayan torunlarına bakan büyükannelere 12 ay boyunca aylık 425 lira karşılıksız destek veriliyor.

SPONSORLU PROJE
Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Burada bin aileyi merkeze alıyoruz. Bir pilot uygulamanın sponsorlu şeklini uygulamaya koyacağız. 6-7 milyon liralık finansmanı var" dedi. Müezzinoğlu, projenin detaylarını da örnekle anlattı: "Farz edelim; anne bin 400 lira asgari ücret alıyor. Yarı zamanlı olduğunda 700 lira alacak. Anneye diyoruz ki; 'Sen bin 400 lirayı almaya devam et, çocuğuna anneanne veya babaanne baksın. Gerek işverenin bir payı, gerek İŞKUR'un bir payı olarak 700 liranın bir miktarını büyükanneye verelim. Sen bin 400 lirayı almaya devam et, 700 liradan geri adım atma, istihdamda kal. Büyükanneye de 400 lira veya benzer bir rakamda destek verelim. Böylece hem sen istihdamda kal hem evladının büyümesine büyükanne destek versin hem evine giren para azalmasın, aksine büyükanne tarafından da ilave katkı gelsin.' 6 ay sonra sonuca göre karar vereceğiz."...

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Guinness 2018 Dünya rekorlarını açıkladı...
Guinness 2018 Dünya rekorlarını açıkladı...