Birce Akalay kimdir kaç yaşında nereli?

Kanal D'de bu akşam yayın hayatına başlayacak olan 'Siyah Beyaz Aşk' dizisinin oyuncu kadrosunda güzel oyuncu Birce Akalay da yer alıyor. Peki kimdir Birce Akalay?

Birce Akalay'ın ekrandan ayrılığı kısa sürdü. Gençlik dizisi 'Hayat Bazen Tatlıdır'da rol alan Akalay, o diziden sonra yeni bir projeey başladı. İşte Birce Akalay'ın yaşamıyla ilgili merak edilenler...

BİRCE AKALAY KİMDİR?

Birce Akalay 19 Haziran 1984 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Tek çocuk olan Güzel oyuncunun annesinin ismi Yasemin, babasının ise Sercan’dır.

Pera Güzel Sanatlar Lisesi Tiyatro bölümünde lise eğitimini tamamlayan Birce Akalay, İstanbul Üniversitesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümündeki eğitimine devam etti.

2004 Türkiye Güzellik yarışmasında üçüncü olduktan sonra Avrupa Güzellik Yarışması'nda Türkiye'yi temsil etti ve yarı finale çıktı. 2004-2007 yılları arasında Piyonlar Ligi Özel ve 8. Etap gibi programları da hazırlayıp sunmuştur. 2007 yapımı olan Kader ve yine 2007 yapımı Senin Uğruna dizisinde baş karakterleri canlandırmıştır. Aynı zamanda 2008 Asi adlı TV dizisine konuk oyuncu olarak bir süreliğine katılmıştır. Bunların yanı sıra oyuncu 2008'de vizyona giren Son Ders ve 2009 Ekim aynında vizyona giren Nefes filmlerinde rol almıştır.

2009 senesinde TRT ekranlarında Alayına İsyan adındaki dizide Sevtap karakterini oynamış yine aynı sene içerisinde Sizi Seviyorum filminde de rol almıştır.2013 senesinde Atv’de Ben Onu Çok Özledim dizisinde oynadı.

Akalay, son olarak 2016 yapımı Hayat Bazen Tatlıdır dizisinde rol almıştı.

Birce Akalay 2 evlilik yaşamıştır. Birinci evliliği 17 Mayıs 2011 tarihinde Murat Ünalmış iledir. Ancak 29 Aralık 2012 tarihinde ayrıldılar. İkinci evliliğini de oyuncu Sarp Levendoğlu ile 2014 tarihinde yaptı. Ancak bu evliliği de 2017 yılında sonlandı.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Ünlü isimlerin 10 Kasım mesajları
Ünlü isimlerin 10 Kasım mesajları