Ağustos'ta öğretmen ataması olacak mı? MEB atama haberleri son dakika

Milyonlarca öğretmenin büyük bir merakla beklediği öğretmen atamaları için Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bir açıklama bekleniyor. Peki Ağustos ayında öğretmen ataması yapılacak mı?

 Öğretmenlerin büyük bir stres yaşamasına neden olan atamalar hakkında MEB'den açıklama bekleniyor.

20 bin sözleşmeli öğretmen alımı için başvuruların sonuçları 19 Temmuz'da MEBBİS üzerinden erişime açıldı. Bunun üzerine öğretmen adayları yeni atamalarının hangi tarihte yapılacağı ile ilgili araştırmalara başladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 20 bin sözleşmeli öğretmen atamalarının gerçekleştirilmesinin ardından öğretmen adayları, yeni öğretmen atamaları için Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelecek resmi açıklamayı bekliyor. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı'nca yeni öğretmen atamalarının ne zaman yapılacağına ilişkin kesin bir tarih açıklanmadı. Aynı zamanda öğretmen atamaları konusunda, kesin olmamakla birlikte gerçekleştirilecek 10 bin öğretmen ataması için belirtilen sayının artabileceği bekleniyor.

AĞUSTOS'TA ÖĞRETMEN ATAMASI OLACAK MI?

Bilindiği gibi MEB tarafından açıklanan 10 bin sözleşmeli öğretmen ataması için süreç bekleniyor. Belirtilen 10 bin sözleşmeli öğretmen alımı için henüz başvuruların ne zaman alınacağı, yani sürecin ne zaman başlayacağı bilinmiyor.

Basın mensuplarının 10 bin öğretmen alımı yapılacak mı sorusu üzerine Tekin, henüz netleşmiş bir durumun olmadığını söyledi. Alım yapılması durumunda ise bu alımın Şubat ayını bulabileceğini belirten Bakanlık Müsteşarı Yusuf Tekin, konu ile ilgili Bakanlığın gerekli açıklamayı önümüzdeki günlerde yapacağını söyledi. Özellikle ihraçlardan sonra ciddi öğretmen ihtiyacı oluşmuş olması nedeniyle 2017 Ağustos atamasında sayının yüksek olması bekleniyor.

10 BİN ÖĞRETMEN ATAMASINDA SAYI ARTACAK MI?

Ağustos ayında yapılacak olan 10 bin öğretmen atamasında atama sayısının yükselmesi tabi ki mümkün. Milli Eğitim Bakanlığının da bu konuda gerekli bütçenin sağlanması için Maliye Bakanlığına başvuruda bulunması ve buna izin verilmesi gerekiyor. Şu an için sadece 10 bin atama izni çıktı. Fakat bu durum değişebilir.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Sağlıklı gıdalar annelik şansını arttırıyor
Sağlıklı gıdalar annelik şansını arttırıyor