2017 LYS sona erdi: LYS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Yüz binlerce öğrencinin 2017 LYS maratonu, oturumun son ayağı olan LYS-3 sınavı ile sonra erdi. Peki ÖSYM sınav sonuçlarını ne zaman açıklayacak?

Üniversitelere geçiş için en önemli basamak olan LYS serüveni sona erdi. Bugün düzenlenen LYS-3 sınavıyla 2017 yılında son kez ter döken öğrenciler saat 10.00'da start alan sınavda 120 dakika boyunca ter döktü. Sınavların ardından gözlerini ÖSYM'den yapılacak olan açıklamaya çeviren yüz binlerce öğrenci ve ailesi, 2017 LYS sonuçlarının ne zaman açıklanacağını bekliyor.

LYS sonuçları ne zaman açıklanacak? Yüzbinlerce adayın katıldığı LYS sınavları bugün tamamlandı. ÖSYM tarafından düzenlenen Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) ardından adaylar sonuçları beklemeye başladı. Üniversitelere yerleşebilmek için ter döken adaylar, LYS sonuçlarını 11 Temmuz 2017 tarihinde ÖSYM'nin sonuç açıklama siteminden öğrenebilecekler.

SONUÇLAR NASIL KULLANILACAK?

LYS’de 180 ve üzeri puan alanlar, LYS puan türleri ile öğrenci alan lisans programları ile birlikte YGS puanı ile öğrenci alan lisans programlarını ve ön lisans programlarını tercih edebileceklerdir (Bkz. Tablo 1F ve Şekil 5). LYS’de 180 ve üzeri puanı olmayan adayların, sadece ön lisans programları ve YGS puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih etme hakları bulunacaktır. Bu adayların LYS puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih etme hakları yoktur.

SONUÇLAR NEREDEN ÖĞRENİLECEK?

Adaylar LYS sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Adaylara sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmündedir. Sonuçlarda şu bilgiler bulunacaktır: 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  2 Şubat'ta başlayacak olan Survivor 2019'un Türk takımında kimler yarışacak? İşte adaylar
2 Şubat'ta başlayacak olan Survivor 2019'un Türk takımında kimler yarışacak? İşte adaylar