KPSS tercih baraj puanı kaç - 60 mı 60 70 80 puanla atanır mıyım?

2017 KPSS sınavının sona ermesinin ardından memur adayları atanma derdine düştü. 2017 KPSS tercih baraj puanı kaç - 60 mı 60 70 80 puanla atanır mıyım?

 KPSS sınavının sona ermesinin ardından gözler tercihlere çevirildi.

KPSS 2017 60, 70 ve 80 puanla atanır mıyım? KPSS sonuçlarının ve tercih kılavuzunun erişime açılmasının ardından geçtiğimiz senelerde hangi kurumun kaç memur alacağı da belli oldu. Sınava giren memur adayları da atanıp atamayacağını düşünüyor. Peki KPSS’de taban ve baraj puanı kaç? KPSS 60, 70 ve 80 puanla atanır mıyım? KPSS'de 60,65,70,75,80 gibi puanlarla atama olur mu? KPSS puan sistemi nasıl? Bu puanlarla nerelere başvurulabilir? Milyonlarca dayın aklına takılan tüm soruların cevabına bu başlık altından ulaşabileceksiniz. 60,65,70,75 puanla nereye tercih yapılır? İşte detaylar... Sıralamada en yüksekten başlanarak ihtiyaca göre atamalar yapılır. Baraj puanı ise memur olabilmek için almanız gereken en düşük puandır. Ancak ihtiyaca bağlı olarak baraj puanlar da her geçen sene yükselmektedir.

ÖSYM GİRİŞ İÇİN TIKLAYIN

İŞTE GEÇEN YILLARDA ATANAN TABAN PUANLAR

086.587 AVUKAT(ADIYAMAN-Merkez)

089.616 BİLGİSAYAR İŞLETMENİ(ADIYAMAN-Merkez)

066.940 DİYETİSYEN(ADIYAMAN-Merkez)

081.282 HEMŞİRE(ADIYAMAN-Merkez)

075.162 MÜHENDİS(ADIYAMAN-Merkez)

069.267 DİYETİSYEN(AKSARAY-Merkez)

077.986 Veteriner Hekim(BURSA -KARACABEY)

071.903 Mühendis (ÇANAKKALE)

065.861 Mühendis(ESKİŞEHİR)

067.088 Veteriner Hekim(KAYSERİ)

070.073 Veteriner Hekim(KAYSERİ)

080.490 KURAN KURSU ÖĞRETİCİSİ(AMASYA-Taşra)

062.387 İMAM-HATİP(ANKARA-Taşra)

071.912 KÜTÜPHANECİ(ADIYAMAN-Merkez)

068.585 KÜTÜPHANECİ(ADIYAMAN-Merkez)

075.264 MİMAR(ADIYAMAN-Merkez)

B GRUBU KADROLARA YERLEŞTİRME
5.1B GRUBU KADROLAR İÇİN TERCİH ALINMASI

Lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunları için yapılacak olan 2017-KPSS sonuçlarının açıklanmasından sonra B Grubu Kadrolar için ÖSYM tarafından bir Tercih Kılavuzu hazırlanacaktır. Bu Kılavuzda kamu kurum ve kuruluşlarına ait B Grubu Kadrolar, kadro sayıları ve koşulları yer alacaktır. Adaylar, Tercih Kılavuzunda yer alacak yönteme göre tercihlerini İnternet aracılığıyla yapacaklardır. Tercihlerin hangi tarihler arasında nasıl yapılacağı ÖSYM'nin internet adresinden adaylara duyurulacaktır.

Sınavdan sonra yapılan ilk yerleştirmede adaydan yerleştirme ücreti alınmaz. Ancak, bu sınav sonucuna bağlı daha sonra Merkezimiz tarafından yapılacak tüm yerleştirme işlemlerinde adaydan yerleştirme ücreti alınır.
DİKKAT: Adaylar tarafından ortaöğretim düzeyinde Milli Eğitim Bakanlığından,lisans/ön lisans düzeyinde Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından alınan/alınacak alan/program denklik/eşdeğerlik kararları, tüm ilgililere duyurulabilmesi için muhakkak suretle KPSS tercih işlemleri başlangıç tarihinden önce Devlet Personel Başkanlığına bildirilmelidir. Aksi halde, KPSS tercih işlemleri sırasında veya sonrasında bildirilecek denklik/eşdeğerlik kararları bir sonraki tercih işlemlerinde dikkate alınacaktır.

5.2 B GRUBU KADROLARA YERLEŞTİRME

Adaylar, ÖSYM tarafından B Grubu Kadrolara; puanları, tercihleri ve kadro sayıları göz önünde tutulmak suretiyle yerleştirilecektir. Yerleştirme işlemleri ile ilgili esaslar Tercih Kılavuzunda yer alacaktır. Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından diploma tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması hâlinde yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır. Yerleştirmede adayların ÖSYM'ye internet yoluyla gönderdiği bilgiler esas alınacaktır. Yerleştirme sonuçları ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına, adaylara ve Devlet Personel Başkanlığına internet yoluyla, elektronik ortamda bildirilecektir.

5.3 B GRUBU KADROLARA ATANMA

ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın ilan edilmiş kadrolara doğrudan atanacaklardır. Ancak, atama için öngörülen koşullara uymayan veya gerekli belgeleri süresi içinde getiremeyen adayların atamaları yapılmayacaktır.

6. HAK İDDİA EDİLEMEYECEK DURUMLAR

KPSS'de yüksek puan almak, kamu kurum ve kuruluşlarında görev almada tek başına bir hak teşkil etmeyecektir. Yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunanlar ile başvuru sırasında verdiği bilgiler yüzünden yerleştirmesi yapılamayan veya daha alt tercihlerine yerleştirilen adaylar bu durumdan dolayı bir hak iddia edemeyecektir. Kamu kurum ve kuruluşlarının atama için öngördükleri koşulları karşılayamayan adaylar, yerleştirmeden doğan tüm haklarını kaybedeceklerdir.

KPSS'den 50 PUAN ALAN MEMUR OLDU

Öğretmen atama taban puanları 2016 listesi MEB tarafından açıklandı. 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması taban puanları listesinde atamaların düşük KPSS puanıyla yapılması dikkat çekti. Öyle ki öğretmen atamaları taban puanları 2016 listesinde KPSS'den 50 alan bile öğretmen oldu.

50 PUANLA ÖĞRETMEN OLDULAR

En düşük KPSS puanıyla atama ise Güzellik ve Saç Bakım Hizmetler branşında oldu. Bu branşta atanan kişinin taban puanı 50 idi.

2017 PERSONEL ALIMINDA KAÇ KİŞİ ALINACAK?

Maliye Bakanı Naci Ağbal 2017 senesi için personel alımlarına dair açıklamalarda bulundu. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra birçok devlet kadrolarından memur çıkartılmasından ötürü personel alımların nasıl olacağı gündemde. Maliye Bakanı Ağbal, bütçe tasarısında 60 bin personel alımı olacağını söyledi.

60 BİN PERSONEL NEREYE YERLEŞTİRİLECEK?

Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu geçenlerde yaptığı açıklamada 60 bin personel alımında Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Emniyet Müdürlüklerine yerleştirileceğini söyledi. Personel alımında "sözleşmeli" ve "sözlü mülakatlı" olacağını söyleyen Bakan Müezzinoğlu, 4/B kadrosuna göre alımın olacağını söyledi.

 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Westworld oyuncusundan tecavüz itirafı
Westworld oyuncusundan tecavüz itirafı